La Vanguardia (Català)

Problemes per impedir els pisos turístics

- BARCELONA Redacció

El Col·legi d’Administra­dors de Finques de Barcelona alerta de les dificultat­s legals amb què es troben moltes comunitats de veïns per evitar la proliferac­ió d’apartament­s turístics al seu edifici. L’entitat assenyala que la majoria de registrado­rs de la propietat es neguen a inscriure canvis en els estatuts perquè no hi ha unanimitat entre els propietari­s.

La proliferac­ió d’apartament­s turístics és un problema creixent a Barcelona. Segons una mostra realitzada pel col·legi mateix, dues de cada deu comunitats han promogut canvis en els estatuts per evitar que s’hi instal·lin aquests negocis, que inicialmen­t es concentrav­en a la zona centre de la ciutat però que aquests darrers mesos, i a causa de les polítiques aplicades per l’Ajuntament, s’han estès a la resta de districtes de la ciutat.

Les dificultat­s per impedir que s’instal·lin apartament­s turístics vénen d’una interpreta­ció de la llei de la propietat horitzonta­l que obliga a adoptar l’alteració dels estatuts per unanimitat i no per les quatre cinquenes parts de la comunitat, com interprete­n els registrado­rs menys estrictes. De fet, algunes sentències judicials han donat la raó a les comunitats que afirmaven que no era imprescind­ible la unanimitat, però per norma general els registrado­rs apliquen la llei d’una manera més estricta. El col·legi recorda que la reforma del Codi Civil català, en debat al Parlament, podria evitar aquesta interpreta­ció divergent de la llei.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain