La Vanguardia (Català)

Telefónica aspira a dominar la tele de pagament amb Canal+

L’operadora ofereix 725 milions pel 56% de Canal+, una compra que haurà de ser autoritzad­a per Brussel·les

- MADRID Redacció i agències

Important moviment de peces al mercat de la televisió de pagament a Espanya. La compra del 56% de Canal+ per 725 milions d’euros, que ha proposat Telefónica, suposaria un fort reforçamen­t de la seva oferta televisiva. Si s’arriba a produir la compra d’aquest paquet d’accions a Prisa, l’operadora disposaria del 78% de Canal+ –ara en té el 22%, la mateixa participac­ió que Mediaset–.

L’últim informe de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competènci­a (CNMC) recull que Canal+ és la plataforma líder en televisió de pagament amb gairebé 1.650.000 abonats, mentre que Movistar TV (abans Imagenio, l’oferta de Telefónica de televisió, telèfon i internet a través de la fibra òptica) se situa en tercer lloc amb més de 670.000. A Espanya hi ha 3.740.000 subscripto­rs de serveis de televisió. Només entre el tercer trimestre del 2013 i el mateix període del 2012, el sector va perdre un 10% d’abonats.

Aquesta operació està sotmesa a l’aprovació dels organismes reguladors. Segons destaca Efe, la CNMC ja va assenyalar al seu moment que una possible venda de Canal+ a Telefónica ha de comptar amb l’autoritzac­ió de les autoritats comunitàri­es pel seu impacte al mercat televisiu.

Prisa ha assegurat que han d’analitzar totes les ofertes rebudes, inclosa la de Telefónica, i prendre una decisió. Per això, convocaran de forma ur-

Canal+ i Movistar TV sumarien més de 2,3 milions d’abonats d’un total de 3,7 milions

gent una reunió del consell d’administra­ció de Prisa.

Ahir mateix, l’empresa de telefonia mòbil francesa Orange va demanar a la CNMC que no autoritzi l’operació, perquè considera que tindrà un impacte negatiu al mercat. “L’operació de concentrac­ió seria negativa per a la competènci­a i no hauria de ser aprovada i, si s’aprova, hauria de ser amb condicions perquè no es perjudiqui la competènci­a”, va declarar a Europa Press el director de regulació d’Orange Espanya, Julio Gómez. El portaveu d’Orange es va queixar que la compra suposa la concentrac­ió en mans de Telefónica “del 80%” de la televisió de pagament i l’exclusivit­at de nombrosos continguts prèmium (esports, cinema, sèries...).

Les accions de Prisa van tancar ahir en borsa amb una pujada del 4,56%, en espera que el grup de comunicaci­ó es pronunciï sobre l’oferta, mentre les accions de Telefónica van registrar un lleu increment del 0,29%.

Tal com recull Europa Press, els analistes destaquen que la venda de Canal+ permetria a Prisa reduir el seu deute net a 2.300 milions d’euros. Així l’empresa editora d’El País podria rebaixar el seu deute uns 800 o 900 milions, “recomprant-lo a bon preu”. Prisa va comunicar la seva intenció de desinverti­r en Canal+ amb caràcter d’urgència.

El moviment de la companyia de César Alierta no és l’únic dels últims mesos al sector. A mitjans de març Vodafone va anunciar que adquiria la companyia de cable espanyola Ono per un valor de 7.200 milions d’euros.

 ?? ARXIU ?? Amb gairebé 1.650.000 abonats, Canal+ és la plataforma líder en televisió de pagament
ARXIU Amb gairebé 1.650.000 abonats, Canal+ és la plataforma líder en televisió de pagament

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain