La Vanguardia (Català)

Últims vespres amb el Pablo

El titular de l’OBC fa balanç positiu en presentar l’última temporada a L’Auditori

- MARICEL CHAVARRÍA Barcelona

Feliç i satisfet es mostrava Pablo González en presentar la que serà la seva última temporada al capdavant de l’OBC, abans que Kazushi Ono ocupi el seu lloc. L’asturià tindrà el plaer d’inaugurar la 2014-15 amb Així parlà Zaratustra de Strauss, en el 150è aniversari del compositor (també es compleixen els de Nielsen i Sibelius) i de culminar la seva total dedicació a les simfonies de Mahler, que “gairebé sense voler-ho ha estat l’eix conductor de les cinc temporades”. L’asturià en dirigirà la 2a i la 9a, i també el triple concert de Beethoven, la 8a de Dvorák, la 2a de Nielsen, la 4a de Txaikovski i dos poemes simfònics de Strauss.

“Ja és moment de fer balanç i puc dir que sento una gran satisfacci­ó pel rendiment de l’orquestra, especialme­nt aquesta temporada. La meva enhorabona als músics; pensava que estaria trist en acabar, però sóc feliç d’haver viscut amb intensitat a Barcelona. Hem assolit un grau de confiança mútua i puc dir que és una època de gaudi musical: encara tinc la 8a de Mahler ressonant pel meu interior”.

Però, què li ha quedat per programar a Pablo González? “Hi ha hagut moments de certa frustració, ja que en una altra època no només era possible sinó que convenia arriscar-se i aquí he hagut de mossegar-me els llavis per raons econòmique­s. Voldria haver fet William Walton a l’any Britten, o més música del segle XX però està subjecta a drets d’autor”, va explicar.

La temporada constarà de 31 produccion­s i 79 concerts, amb prestigios­os violiniste­s com Sarah Chang, Hilary Hahn o Benjamin Schmid –una altra vegada el Concert per a violí de Txaikovski que acaba de tocar Janine Jansen?–. Vindran pianistes com Yuja Wang, Katia Buniatishv­ili, Nelson Freire i Helène Grimaud; el violoncel·lista barceloní Pau Codina, i la flautista del moment Emmanuel Pahud. Una cita destacada serà un festival Beethoven amb Rudolf Buschbinde­r, que dirigirà la integral de concerts per a piano. I els tres encàrrecs a autors catalans (Casablanca­s, Guinjoan i Joan Albert Amargós, que homenatja- rà Nielsen), més un altre a la coreana Unsuk Chin, referència de l’actualitat compositiv­a.

L’OBC s’alia amb el cinema per arribar a nous públics: 200 músics tocaran la banda sonora d’El senyor dels anells mentre es projecta La comunitat de l’anell; L’Auditori acollirà Pixar in concert; s’interpreta­rà la banda sonora de The artist amb el compositor Ludovic Bource al piano, i s’oferirà una versió original de Peer Gynt, amb videprojec­cions d’Alexander Polzin.

Pel que fa a preus: la platea baixa i els menors de 35 anys tindran localitats a 20 euros. Els abonaments ja estan a la venda.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Pablo González presentant la 2014-15
XAVIER CERVERA Pablo González presentant la 2014-15

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain