La Vanguardia (Català)

Més ben pagat que Cristiano

El Barcelona converteix Lionel Messi en el futbolista més ben remunerat del món amb el seu nou contracte

- DAGOBERTO ESCORCIA JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

El setembre del 2005 Lionel Messi va firmar el seu primer contracte amb el primer equip barcelonis­ta. Estava situat en la tercera escala salarial de la plantilla, com Oleguer Presas i altres joves del conjunt de Frank Rijkaard. Aquestes circumstàn­cies queden molt llunyanes, no només en el temps, sinó també en les quantitats. Al nou contracte del crac argentí, el setè des que va arribar a la majoria d’edat, que es firmarà ben aviat, el salari del futbolista s’acostarà als 19 milions d’euros nets fixos als quals caldrà sumar una sèrie de variables. Aquests emoluments superen substancia­lment els que percep Cristiano Ronaldo després de la seva última renovació amb el Madrid, i converteix­en en realitat la promesa tant de Sandro Rosell com de Josep Maria Bartomeu de transforma­r l’argentí en el futbolista més ben remunerat del món. Més enllà de l’augment a la fitxa la novetat més gran de la nova firma de l’argentí serà en l’apartat dels drets d’imatge.

El davanter ha acceptat, per primera vegada, anar de bracet del Barcelona en aquest capítol, que és complex, però que tant el

SENSE CAP TENSIÓ Javier Faus va liderar unes negociacio­ns dures en el fons, però exquisides en les formes

club com el davanter esperen que sigui beneficiós per a les dues parts, que compartira­n la recerca de patrocinad­ors i potenciara­n la marca Messi. Per llei el Barça només li pot pagar el 15% del salari a través dels drets d’imatge i aquesta qüestió ocupa fins a tres pàgines del nou contracte, les bases del qual es van fixar en la reunió que van mantenir dimarts passat el pare del futbolista, el vicepresid­ent econòmic del Barcelona, Javier Faus, i el director general blaugrana, Antoni Rossich. La cimera va deixar satisfets els Messi, tant des del punt de vista econòmic com des de l’angle de la planificac­ió esportiva, encara que el cavall de batalla van ser els punts contractua­ls del jugador.

Del Barça de la temporada que ve només se’n va parlar mitja hora (i en cap moment Leo no va exigir la continuïta­t del seu amic Pinto i l’arribada d’Agüero), mentre que desencalla­r els punts de discrepànc­ia per al nou contracte va costar tres hores als representa­nts de les dues parts. Les negociacio­ns han estat dures en el fons però en les formes han resul- tat exquisides, profession­als i fins i tot càlides. No hi ha hagut tensió en cap moment i el Barça considera que l’entesa està acordada en un 99%. Entre els punts que es van aclarir dimarts hi ha el de les quantitats fixes i les variables i estipular quins conceptes entren dins de la categoria de variables. En el que no hi haurà canvis és en la durada de la relació contractua­l (fins al 30 de juny del 2018) i en la clàusula de rescissió (250 milions).

Des que va marxar Ronaldinho a l’estiu de l’any 2008 i Messi va heretar el tron al vestidor barcelonis­ta ha estat el blaugrana més ben pagat, amb un petit parèntesi un any després. Quan va aterrar al Camp Nou Ibrahimovi­c va passar a cobrar més que l’argentí, però el setembre del 2009 el club va tornar a col·locar el crac de Rosario al primer lloc, augmentant el seu contracte fins al 2016 i apujant la clàusula de rescissió 100 milions (de 150 a 250). Aquest va ser el contracte de Messi que més temps va estar vigent, ja que no es va tornar a revisar fins a l’acord al qual van arribar les dues parts el desembre del 2012 (es va firmar a començamen­t del 2013), quan es va tornar a apujar la fitxa del futbolista i es va ampliar l’entesa fins al juny del 2018.

La complexita­t del fitxatge de Neymar, els números del qual van quedar al descobert, va alimentar el debat sobre si els ingressos, per tots els conceptes, del brasiler desfasaven la nòmina de Messi. Ara el Barça dóna pràcticame­nt per resolt un tema capital.

 ?? WWW.FCBARCELON­A. CAT ?? Neymar, Alves, Adriano i Mascherano, ahir a l’àpat de la plantilla blaugrana
WWW.FCBARCELON­A. CAT Neymar, Alves, Adriano i Mascherano, ahir a l’àpat de la plantilla blaugrana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain