La Vanguardia (Català)

Barcelona i Fiatc Joventut s’imposen a domicili

- BARCELONA Redacció

Victòries ahir a la nit a domicili del Barcelona, que va ser molt superior a la pista de l’UCAM Múrcia, i del Fiatc Joventut, que va fer seu un partit amb molts alts i baixos a Bilbao, en la jornada 31 de la Lliga Endesa.

A Múrcia va passar el que s’esperava: que no hi va haver partit, tot i que els blaugrana es van relaxar massa a l’últim període. El Barcelona, on tornava Navarro però aquesta vegada faltava Papanikola­u, és enormement superior en tots els aspectes a l’UCAM, i això que l’equip de Marcelo Nicola estava en un bon moment, amb sis victòries en les deu últimes jornades. I els de Xavi Pascual no li van permetre somiar ni un moment amb la sorpresa, perquè la igualtat es va acabar molt aviat.

Va ser així perquè els barcelonis­tes estaven tan encertats en els llançament­s que als seus rivals els era impossible seguir el ritme d’anotació, tot i que van plantar cara, relativame­nt: 20-26 al final del primer quart, en què als 8m 53s va aparèixer Navarro. Va jugar 16m 22s i no va estar bé: 0/1 en tirs de dos i 0/5 en triples.

Abans del 39-47 del descans el Barcelona va tenir un avantatge màxim d’11 punts (31-42), gràcies a un dos més un de Pullen.

Al tercer quart es va acabar definitiva­ment la història. El Barcelona va dir prou, una altra vegada molt encertat en atac, i l’UCAM no va poder impedir que s’escapés i ho plasmés amb una distància de 17 punts (45-62) al minut 25 i un màxim de 21 (52-73) als 30, després de dos triples de Nachbar (3/6 des dels 6,75 m). Ja tant era que a l’últim període s’unís a l’afany local la relaxació dels visitants, que van encaixar un imprevist parcial de 12-0: 70-79.

A Bilbao, una pista on li sol anar bé, el Fiatc Joventut va tor- nar a guanyar després de tres derrotes seguides. Ho va fer en un xoc ple d’alternativ­es. Va començar pagant la mala defensa (23-13 als 7m), però un parcial de 0-12 el va posar al davant (25-27). Al descans perdia per 45-43, amb Vives i Savané destacats.

Al tercer quart va encaixar un parcial de 10-0 (57-51), però a l’últim els verd-i-negres, que van llançar en total més triples (14/39) que tirs de dos (19/31), van anotar 30 punts, per 18 en contra, i van passar primer del 70-63 al 72-74 i després del 77-76 a un 77-84 (38m) que els va portar a la victòria.

El Madrid va vèncer a Fuenlabrad­a (67-94) amb 14 p i 12 a de S. Rodríguez. Avui es juguen cinc partits, com La Bruixa d’Or-Herbalife Gran Canària (21 h).