La Vanguardia (Català)

Barcelona ‘roba’ a París la fira de texans

La Fira aconseguei­x per un període indefinit el saló de moda més important del món sobre teixit denim, un acte que fins ara tenia lloc a París, ciutat on va néixer el 2007

- RAÚL MONTILLA Barcelona

Fira de Barcelona ha aconseguit un nou saló de moda que se celebrava a París: el Denim by Première Vision, el més important en roba texana de marca. El Denim organitza una altra fira a Singapur.

Barcelona, Viena i París. Tres ciutats i entre totes tres una forta competènci­a per atreure nous congressos internacio­nals i fires i, també si ho tenen a l’abast, robar-se esdevenime­nts. Si últimament la capital catalana ha estat mesurant la seva força amb l’austríaca en relació amb els congressos mèdics (ja n’hi ha tret alguns); ahir Fira va inaugurar un nou saló de moda que, precisamen­t, ha tret a una de les capitals mundials clàssiques del sector: París. El recinte de Montjuïc és des d’ahir el nou escenari europeu de l’esdevenime­nt més important del món sobre roba texana, el Denim by Première Vision. Arriba a la ciutat per quedar-s’hi de forma indefinida. Per créixer. Com a la capital francesa, se celebraran dues edicions l’any, una al maig i l’altra al novembre.

“Si deixem París per venir a Barcelona no és per tornar allà en sis mesos. Creiem que aquesta és la millor ciutat per avançar en el nostre projecte”, va manifestar ahir Philippe Pasquet, president de Première Vision, l’empresa propietàri­a del saló. La firma francesa el va crear el 2007 i, encara que actualment celebra 73 esdevenime­nts més en un total de set països, el Denim continua sent una de les seves joies de la corona. Es tracta d’un saló molt especialit­zat, un aparador on es mostren les tendències, la tecnologia i els últims desenvolup­aments de les empreses del sector. De totes menys de les asiàtiques. Première Vision celebra, al marge, una fira a Singapur destinada a aquesta indústria. El saló de Barcelona, que tindrà avui la seva segona i última jornada, continuarà la tradició del que fins ara se celebrava i va néixer a París: és alta moda texana, roba de marca, de qualitat i també més cara que s’allunya de conceptes de baix cost.

El Denim desembarca amb un centenar d’expositors i entre 3.000 i 5.000 visitants. No és una fira de públic, sinó de directius i

El saló és un ‘club’ reservat a les millors marques que es farà dues vegades a l’any a Montjuïc

representa­nts del sector mundial del texà. El 95% dels visitants són estrangers.

La incorporac­ió d’aquest saló treu una espina que encara fa mal, tant a la ciutat com a l’àmbit firal: la de la marxa del Bread & Butter (B&B) a Berlín l’any 2009, després d’haver crescut a la capital catalana. Ahir les al·lusions al B&B van ser presents en l’acte oficial d’inauguraci­ó. “Per nosaltres el sector de la moda és molt important. Fira de Barcelona ha adquirit aquest any la Bridal Week que ha anat molt bé. Ara s’incorpora el Denim, que esperem que es quedi molt de temps”, va subratllar el director d’expansió de la Fira, Pere Camprubí.

“Barcelona és un gran punt de trobada internacio­nal per fer negocis, important en el món del disseny i també en el món de la moda. Una ciutat cosmopolit­a i fàcilment accessible i aquest és un projecte a llarg termini”, va insistir Pasquet.

 ?? XAVIER CERVERA ??
XAVIER CERVERA
 ?? XAVIER CERVERA ?? El saló més important del sector de la moda texana, Denim by Première Vision, recala a la Fira
XAVIER CERVERA El saló més important del sector de la moda texana, Denim by Première Vision, recala a la Fira

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain