La Vanguardia (Català)

Ebay demana als usuaris de canviar les contraseny­es arran d’un atac informàtic

- SAN JOSÉ Agències

La companyia de comerç electrònic i subhastes en línia eBay va demanar ahir als 145 milions d’usuaris que modifiquin les contraseny­es a causa que fa uns mesos va ser víctima d’un atac informàtic que va deixar exposada informació personal dels usuaris. Els bancs de dades van ser assaltats, segons eBay, entre final de febrer i començamen­t de març, encara que no va ser detectat fins a principi de maig i la informació compromesa inclou noms, contraseny­es, adreces electròniq­ues, domicilis, números de telèfon i dates de naixement de persones.

“No tenim evidències que cap informació financera o de targetes de crèdit de clients estigués involucrad­a” en l’atac, va indicar l’empresa, que va descartar que la filtració hagués compro- mès altres dades d’identifica­ció personal o fiscal dels usuaris o del servei de pagaments PayPal.

El descobrime­nt de la filtració es va produir després que els pirates informàtic­s aconseguis­sin desxifrar un “petit nombre” de contraseny­es i noms d’usuari pertanyent­s a treballado­rs de la companyia, cosa que els va donar accés a “la xarxa corporativ­a d’eBay”. L’empresa va assegurar que està col·laborant amb les au- toritats per trobar els responsabl­es de l’atac, mentre considera que té solucionat el problema de seguretat.

“Creiem que hem posat fi a l’accés sense autoritzac­ió al nostre web i hem adoptat mesures addicional­s per incrementa­r la seguretat”, va confirmar eBay en un comunicat.

El missatge va explicar que una “extensa inspecció forense no ha mostrat proves d’accés no autoritzat o que comprometi la informació personal o financera dels clients de PayPal”, un popular sistema de pagaments que poden utilitzar els usuaris d’eBay per a les transaccio­ns. Aquest servei de pagaments guarda les dades en una xarxa pròpia que està encriptada i no ha estat atacada. El comunicat afegia que “PayPal mai no comparteix la informació financera amb els comerciant­s, inclòs eBay”.

“Pel temps que ha passat, no podem comentar el nombre específic de comptes afectats”, va apuntar la portaveu d’eBay Kari Ramírez. “No obstant això –va afegir– creiem que hi pot haver un gran nombre de comptes involucrat­s”. Entre les qüestions per aclarir sobre l’atac hi ha la possibilit­at que s’hagin pogut dur a terme accions comercials o d’un altre mena amb les identitats i contraseny­es robades.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain