La Vanguardia (Català)

Encantat de treballar amb Messi

L’asturià espera la millor versió del crac argentí, que qualifica de “referent únic”

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

Luis Enrique ve a construir un nou Barça que pivotarà sobre un referent clàssic: Lionel Messi. Això és innegociab­le. Si més no per la contundènc­ia de les paraules amb què es va referir ahir l’asturià a la funció del crac argentí. Ja es veurà què passa amb Cesc, si Alexis i Alves reben o no una oferta sucosa o quin paper vol Lucho que jugui Xavi. Però Messi ha de continuar sent la punta de llança del Barça de la reconquest­a. “Jo estic encantant i meravellat de tenir el millor jugador del món a la plantilla. És un fet que em motiva molt, el club pensa el mateix i l’ha renovat. Ell està encantat de continuar aquí, sempre ha dit que vol acabar aquí. No hi pot haver un nexe d’unió més gran entre tres parts”, va valorar el nou entrenador barcelonis­ta.

L’asturià va analitzar el rendiment d’aquesta temporada de l’astre de Rosario, però ho va fer des de la comprensió del que allarga la mà alhora que exigeix màxima implicació: “No ha estat tan increïble aquesta temporada, però el seu nivell continua sent de número 1, és molt necessari, indispensa­ble, serà un referent únic. No és només important pels seus gols; espero que amb mi trobi la seva millor versió, i ho faig extensible als Iniesta o als Neymar”, va assenyalar.

El cas de Messi va ser amb el que Luis Enrique es va mostrar més loquaç per mostrar el seu entusiasme. Aquesta energia positiva la va recollir el president, Josep Maria Bartomeu. El dirigent blaugrana va dir que no està intranquil per les declaracio­ns de Messi en arribar a l’Argentina, un missatge en el qual el jugador tornava a declarar la seva voluntat de continuar al Camp Nou però en què també deia que si el públic no el vol aquí no tindrà problemes en marxar a un altre lloc. “Les seves declaracio­ns es van treure de context. No em preocupen perquè és feliç a Barcelona. Fa tants anys que és aquí que és un català més. Se’n va anar conten- tíssim quan li vam comunicar que el nou entrenador seria en Luis Enrique”, va revelar.

Així que li anaven preguntant per noms concrets, el tècnic va voler tirar més pilotes fora, però sí que va ensenyar algunes pistes. En aquest sentit, va deixar clar que compta als seus plans amb Mascherano: “És una mica com Xavi, no vull individual­itzar, són jugadors molt importants, que sumen, no només al camp. És un exemple clar del que pot ser un capità”, va afirmar, confirmant el que va publicar aquest diari dilluns passat sobre l’opció que el defensa argentí sigui un dels que agafi el relleu a la capitania que

EL VALOR DE MASCHERANO “No només suma al camp: és un exemple clar del que pot ser un capità” NOMS PROPIS Luis Enrique va enaltir Neymar, va dir que parlarà amb Xavi i no va confirmar res de Cesc

deixen Puyol i Valdés. De la mateixa manera, no va expressar dubtes sobre Neymar. “És un dels més importants de l’equip, estic encantat que hi sigui, és una gran inversió del club”.

En canvi, no va ser tan explícit amb Xavi i Cesc Fàbregas: “És un amic i un excompany –va afirmar sobre el cervell de Terrassa–. Arribarà el moment de parlar-hi, per veure quines coses vol Xavi i quines coses volem nosaltres”. La intenció de l’egarenc és la de continuar al club de la seva vida, amb el qual li queden dues temporades de contracte. Pel que fa a Cesc Fàbregas, no es va voler mullar: “No hem de prendre cap decisió perquè hi ha temps. Tenen Mundial i han d’estar centrats en la seva feina. En el moment adequat us assabentar­eu de les decisions”. Avui serà el torn de la presentaci­ó del porter alemany Ter Stegen.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain