La Vanguardia (Català)

Cameron Díaz porta a Barcelona el “sexe casolà”

Ben Stiller va ser l’amfitrió de la gala de Cinema Europe, on s’esperava (i no hi va ser) Cameron Díaz, que avui presenta pel·lícula a Barcelona

- SALVADOR LLOPART Barcelona

Cinema Europe, la trobada dels grans de la producció i l’exhibició, que té lloc a Barcelona, és una fira, un mercat, un mercat on es compren i es venen il·lusions. El negoci del cinema sense anar més lluny. Però, tractant-se com es tracta de somnis i de mites, de desitjos i de pors, que això són les pel·lícules, sempre és un espectacle en moviment. En els tres anys que fa que se celebra, Cine Europe acaba sempre en alguna cosa més: per exemple, en una gran festa. Com ahir. Una festa que, malgrat la pluja, es va celebrar al mateix Centre de Convencion­s Internacio­nals (CICB), en el Forum. Allà on, fins dijous, se celebra aquesta trobada dels exhibidors, organitzad­a per la Unió Internacio­nal de Cinemes (Unic), que agrupa més de 34 mil pantalles de tota Europa, inclosos els exhibidors de Rússia, Turquia i d’altres països. La festa d’ahir a la nit va estar promoguda per Fox. L’excusa per a la trobada? L’imminent tercer lliurament de Nit al museu, film que encara no té data d’estrena.

Ben Stiller, el protagonis­ta –protagonis­ta de tota la sèrie, que gira al vol- tant d’uns personatge­s reals barrejats amb els inquilins habituals del Museu Metropolit­à de Nova York–, exercia ahir de mestre de cerimònies, Va ser, pobret!, una estrella solitària.

En altres ocasions la festa s’hauria omplert de col·legues de pas per Barcelona. Hi podria haver hagut Rob Lowe i Jason Segel, acompanyat­s per la que hauria estat sens dubte la reina de la vetllada: la descarada i sempre dolça Cameron Díaz...

Però plovia, i la pluja és dissuasiva per a les estrelles. O això sembla. O potser la Fox no va convidar Cameron: no és de la seva factoria. En qualsevol cas, Stiller es va quedar sol i Cameron va es va estimar més quedar-se a la seva habitació del barceloní hotel Mandarin, on l’estrella rep avui els mitjans de comunicaci­ó de

Ni Cameron Díaz ni Row Lowe no van assistir a la festa d’estrena de la pel·lícula ‘Nit al museu 3’

mig planeta. Què venen Cameron i Rob i les estrelles de Sony? Venen Sex tape, que no és un porno malgrat la sonoritat del nom. És una comèdia, segons mostra el tràiler, que parla de sexe en aquests temps de noves tecnologie­s. De sexe casolà, doncs. De gravar sexe per a ús domèstic, com si diguéssim. Amb el risc que després aparegui per internet sense voler. Doncs això.

Una altra estrella que no va venir va ser Scarlett Johansson, encara que va ser molt present a Barcelona (sense ser-hi realment). El francès Luc Bessson, que l’ha convertida en la seva estrella, en va parlar amb afecte i molt de respecte, com “l’única que podia protagonit­zar aquest film”.

El film en qüestió es diu Lucy, i encara no és a punt per a l’exhibició: “Li falten uns mil efectes més”, va comentar el director. Lucy es deia la primera dona identifica­da com a tal, diguem amb uns 3,2 milions d’anys d’antiguitat. La Lucy de Besson també serà pionera: en intel·ligència. En poder. En tot. Però “no desitjo mostrar res fins que estigui a punt”, va dir Besson. Haurem d’esperar, doncs, un mes. Més o menys.

 ??  ??
 ?? JORDI MARTÍN ?? Cameron Díaz, ahir davant de l’hotel de Barcelona, al passeig de Gràcia
JORDI MARTÍN Cameron Díaz, ahir davant de l’hotel de Barcelona, al passeig de Gràcia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain