La Vanguardia (Català)

Les claus de dues jornades històrique­s

-

Acte solemne d’abdicació. El saló de Columnes del Palau Reial de Madrid acull avui l’acte de sanció i promulgaci­ó de la llei orgànica d’Abdicació. El saló ha acollit firmes solemnes com la del tractat d’Adhesió d’Espanya a la Comunitat Econòmica Europea el 1985 o l’acord Unió Europea-Mercosur el 1995. Hi seran presents la família reial, el president del Govern, així com els presidents del Congrés i del Senat, entre altres autoritats.

Nou rei. La llei d’Abdicació entrarà en vigor després de la seva publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat, a les 0.00 h de dijous, dia que el príncep d’Astúries ja serà el rei Felip VI i la infanta Leonor ocuparà el primer lloc en la línia de successió del tron i tindrà com a tal el títol de princesa d’Astúries. Cerimònia militar. Abans de l’acte de proclamaci­ó, cap a les 9.30 h de dijous, al palau de la Zarzuela, Joan Carles

imposarà el faixí de capità general a Felip, que es dirigirà a continuaci­ó al palau del Congrés. Honors a les Corts. Un batalló d’esquadra de gastadors i quatre companyies dels tres exèrcits i de la Guàrdia Civil rendiran honors al Rei, que passarà revista abans d’entrar per la porta dels Lleons del Congrés. Jurament i proclamaci­ó. El nou Rei no és coronat ni entronitza­t, sinó que se li pren jurament i és proclamat. Felip VI jurarà “exercir fidelment les seves funcions, guardar i fer guardar la Constituci­ó i les lleis i respectar els drets dels ciutadans i de les comunitats autònomes”

(article 61.1 de la Constituci­ó).

Desfilada i recepció. Després de la desfilada de les companyies, els Reis iniciaran el recorregut fins al Palau Reial, on presidiran una recepció.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain