La Vanguardia (Català)

Una dona narra els abusos sexuals que va patir del pare durant 15 anys

La víctima explica davant el jutge les agressions i els 4 embarassos

- SÍLVIA OLLER Girona

El cas del pare de Girona acusat d’abusar sexualment de la filla durant quinze anys, des dels sis fins als 21, va arribar ahir a judici. L’acusat, que va deixar embarassad­a la seva filla en almenys quatre ocasions –dues de les quals quan era menor–, a conseqüènc­ia de les violacions sistemàtiq­ues a què, segons el relat de la jove, era sotmesa, va negar ahir davant el jutge totes les acusacions. La víctima, que va denunciar els fets anys després que passessin, va avortar en tres ocasions, però als 18 anys va tenir una nena amb una disminució psíquica del 80%.

El pare va manifestar ahir durant el judici, que es va celebrar a la secció tercera de l’Audiència de Girona, que no s’explica com les proves de l’ADN l’assenyalen a ell com a pare de la criatura “en una probabilit­at alta”. Aquestes proves no van ser concloents, ja que l’home es va negar a donar mostres perquè s’analitzés el seu ADN. Aleshores, els laboratori­s van avaluar la compatibil­itat utilitzant ADN de la víctima i de la filla d’aquesta, que van comparar amb el perfil de dos fills més del processat.

L’acusat, que va treballar de bomber fins a principis de la dècada passada i també havia treballat com a transporti­sta, va assegurar que es va quedar perplex quan va rebre la denúncia i va manifestar que tenia una relació “distant” amb la víctima i els seus germans, ja que mai no van viure com una autèntica família. “Els mantenia econòmicam­ent, però feia vida de solter”, va declarar ahir.

El cas es remunta a l’any 1978, quan la víctima, que llavors només tenia sis anys, va ser objecte dels primers abusos, segons va explicar ella mateixa. Quan l’acusat arribava al domicili conjugal s’introduïa al llit de la menor i “fregava el seu penis entre les cames de la nena fins que ejaculava”, segons

L’acusat ho nega tot, fins i tot la paternitat provada de la nena que va parir la filla; el fiscal demana 15 anys de presó

recull l’escrit de qualificac­ions provisiona­ls del fiscal. Uns fets que, segons va explicar la denunciant, es van repetit dues o tres vegades la setmana, encara que mai no va explicar res a la mare o als germans per por del pare, que amenaçava de matar-la a ella i la resta de la família si explicava res. Quan l’hi va preguntar ahir el fiscal, l’acusat va negar aquests fets. Tres anys després, quan la víctima tenia 9 anys, van començar la violacions, que es van allargar durant dotze anys, fins que en va tenir 21, moment en què va fugir cap a Alemanya amb la mare i els germans. Anys després, amb el temps i la distància pel mig, la denunciant, que ara té uns 40 anys, es va decidir a denunciar els fets perquè no els havia pogut “oblidar”.

Durant el judici, va explicar que el pare aprofitava qualsevol moment per quedar-se tot sol amb ella i violar-la. En aquest sentit, va negar que el seu progenitor visqués fora de casa i va assegurar que eren una família “aparentmen­t normal”. La víctima va explicar que va ser als 15 anys quan es va quedar embarassad­a per primera vegada. Llavors ell es va inventar que el culpable de l’embaràs era un jove del poble on residien i la va induir a avortar. Aquella primera vegada tant el pare com la mare –que creia que el nadó era d’ un noi del poble– la van acompanyar a una clínica de Barcelona perquè avortés. “Les altres vegades em donava els diners, m’esperava a la porta del centre i després em portava a casa”, va afirmar la jove, que no va poder precisar quantes vegades es va quedar embarassad­a. Als 18 anys va decidir tirar endavant el procés de gestació, tot i que el pare la va amenaçar amb un ganivet perquè no tingués el fill. L’acusat ho va negar ahir tot.

L’home s’enfronta a 15 anys de presó per un delicte continuat d’agressió sexual i a indemnitza­r la víctima amb 90.000 euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain