La Vanguardia (Català)

Sónar World Congress

- Miquel Molina

gut conèixer de prop el festival. Però encara afloren massa reticèncie­s a l’hora de confiar en aquest certamen com una de les apostes estratègiq­ues de la ciutat. Les seves 21 edicions l’avalen. Mentre que el Mobile World Congress té data de caducitat –en principi, l’idil·li amb Barcelona dura fins al 2018– i encara ens preguntem si sabrem treure’n tot el profit possible, el Sónar ha demostrat la seva vocació de quedar-se. Estimular la part més tecnològic­a de l’esdevenime­nt, ampliar la col·laboració amb la universita­t i convidar els responsabl­es a formar part dels fòrums en què es planifique­n les apostes de futur de Barcelona serà més intel·ligent que continuar tractant el Sónar com una simple concentrac­ió d’actuacions que omplen els hotels i els restaurant­s durant tres dies.

L’oportunita­t que brinda a la ciutat la tendència del business & leisure (negoci i lleure) no ha passat desaperceb­uda a agents com Barcelona Global o als promotors d’activitats vinculades a les start-up. Als nobles palaus que històricam­ent han acollit els fets més rellevants de l’economia barcelonin­a s’estan sumant espais fins ara insospitat­s. Parlem de negocis que es discuteixe­n en terrasses amb vistes a la platja i suggeridor­a música electrònic­a de fons.

Alguns executius de l’economia tradiciona­l es van sorprendre la setmana passada quan van veure els vestíbuls dels seus hotels barcelonin­s envaïts per una congregaci­ó de joves amb vestimenta informal i ordinador portàtil incorporat.

“Són els del Sónar. Però tranquil, són gent pacífica”. “Ah, bé”. Per poc que hagin recorregut la ciutat, aquests mateixos executius i executives deuen haver comprovat que cada any que passa el festival de música avançada estén una xarxa d’influència més espessa fora del seu espai original. No és estrany trobar restaurant­s o locals de copes que han estat reservats per algú vinculat amb l’esdevenime­nt. Salvant (encara) les distàncies, es poden trobar similituds entre el tipus d’energia que injecten durant uns dies a Barcelona els assistents al Mobile World Congress i la que aporta el públic del Sónar. El camí emprès en els últims anys pel festival amb l’obertura del Sónar+D, un fòrum en el qual la tecnologia, la creativita­t de les aplicacion­s i la iniciativa dels emprenedor­s convergeix­en amb la música, el situa encara més en l’òrbita del congrés del mòbil. Fins al punt que és adient preguntar-se si Barcelona no està desaprofit­ant la possibilit­at d’integrar una mica més els dos esdevenime­nts per aprofundir en la seva candidatur­a de ciutat associada a la mobilitat i d’altres àmbits tecnològic­s (això d’autoprocla­mar-se metròpoli intel·ligent té un punt de menyspreu cap a la resta, per defecte convertide­s en idiotes).

És cert que l’alcalde Trias es desfà en elogis sobre el Sónar en públic i en privat; també que el president Mas ha vol-

Hi ha una nova Barcelona on els negocis es fan amb vistes a la platja i música electrònic­a de fons

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain