La Vanguardia (Català)

Els farmacèuti­cs catalans cobraran al juliol la meitat dels endarrerim­ents

- BARCELONA Redacció

Els farmacèuti­cs catalans, que tornen a acumular dues factures de retard d’un total de 228,7 milions d’euros, cobraran a principis de juliol la meitat a través del Fons de Liquiditat Autonòmic extraordin­ari (FLA) que ha aprovat el Govern espanyol. L’altra factura pendent els l’abonaran, esperen, en el següent FLA, previst per a principis de l’any que ve.

La “bona notícia, encara que insuficien­t” en paraules del president dels col·legis de farmacèuti­cs catalans, Jordi de Dalmases, els l’ha confirmada la Generalita­t i el mateix secretari d’Estat d’Administra­cions Públiques, Antonio Beteta, que ha reunit els dirigents farmacèuti­cs a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya. “Ho garantim”, va resumir Beteta després de convocar els mitjans de comunicaci­ó.

Els farmacèuti­cs, que van arribar l’any passat a tenir penjada la facturació de la medicació de quatre mesos, van acabar adreçant-se al Ministeri d’Hisenda per reclamar finançamen­t per a aquesta prestació bàsica dels ciutadans que estaven pagant de la seva butxaca. “Que Hisenda con- firmi que hi ha diners per pagar també ens ajuda davant els bancs, que es negaven a donar més crèdit l’any passat”, apunta Dalmases.

Antonio Beteta va aprofitar la trobada per explicar detalls de l’FLA extraordin­ari de 3.000 milions d’euros, com el fet que el 30% servirà per pagar les factures pendents de la Generalita­t en sanitat, educació i serveis socials.

Una nou sistema de finançamen­t per al 2015? “A cap comunitat no li agrada el sistema actual, però el primer pas serà la reforma fiscal i després el finançamen­t autonòmic i local”. va de- clarar Beteta. El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, va augurar dilluns que aquest nou sistema de finançamen­t no s’aplicaria l’any vinent, cosa que ofegaria el Govern. “Volem que hi hagi el millor sistema per a les autonomies partint d’un consens i encara desconeixe­m la proposició específica de la Generalita­t, més enllà de les declaracio­ns públiques”, va dir el secretari d’Estat. “La nostra prioritat és fer-ho bé i especifica­r amb claredat el repartimen­t del pastís. Un sistema que no doni més recursos s’entendrà com un mal sistema, i no volem que passi això”, va concloure Antonio Beteta.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain