La Vanguardia (Català)

El 080, a punt per desfilar a Sant Pau

Chapman (Marchesa) serà la padrina

- ISABEL CLARÓS Barcelona

Tot està a punt per a la passarel·la 080 Barcelona Fashion, que del 30 de juny al 4 de juliol presentarà les tendències per a la primavera-estiu 2015 d’un gran nombre de dissenyado­rs i firmes de moda. Si a l’hivern l’escenari va ser el centre cultural del Born, en la 14a edició serà el recinte modernista de l’hospital de Sant Pau. Concretame­nt els pavellons d’Administra­ció, Sant Salvador, Sant Rafael, antics quiròfans, Nostra Senyora del Carmen, Nostra Senyora de Montserrat, antigues cuines (escenari de les desfilades), l’antic convent (on hi haurà el backstage) i els jardins centrals (que acolliran el village i les pop-up stores).

De les més de trenta firmes i dissenyado­rs que participar­an en l’edició destaquen Georgina Chapman i Rafael Medina. La primera és la cofundador­a i dissenyado­ra de la firma britànica Marchesa, una de les preferides de Hollywood i de les catifes vermelles internacio­nals. Chapman (38) vindrà a Barcelona a presidir el jurat del Barcelona Designers Collective, un projecte que va presentar La Roca Village en la passada 080 amb l’objectiu de buscar nous talents al món de la moda. El dilluns 30 el jurat donarà a conèixer el nom dels guanyadors, que podran mostrar i comerciali­tzar la seva feina al conegut outlet del Vallès. Georgina Chapman, casada amb el productor cinematogr­àfic Harvey Weinstein, havia de quedar-se més dies per fer una classe magistral, però dilluns mateix a la nit ha de tornar a Londres per rebre el premi a la millor dissenyado­ra britànica de l’any.

Rafael Medina (35), l’altre nom estel·lar de la 080, serà l’encarregat de la cloenda de l’edició amb la desfilada de la seva firma Scalpers, per celebrar el primer aniversari de la seva botiga a la capital catalana. El duc de

La dissenyado­ra de Marchesa, Georgina Chapman, i Scalpers, de Rafael Medina, seran les novetats

Feria i fill de Nati Abascal va confessar ahir que està molt il·lusionat amb la seva participac­ió en la 080, on farà la presentaci­ó de la seva nova col·lecció d’ulleres, que ha creat amb la col·laboració de la firma Italia Independen­t, del milionari Lapo Elkann Agnelli.

La 080 Barcelona Fashion Week, que impulsa el Departamen­t d’Empresa i Ocupació de la Generalita­t a través de Consorci de Comerc, Artesania i Moda de Catalunya, és una plataforma d’internacio­nalització de la moda catalana i de creació de sinergies entre els dissenyado­rs i les empreses del sector. Però la passarel·la és sens dubte l’eix central de la 080.

Mango, Desigual i Custo Barcelona són les tres firmes més importants que hi desfilen. Mango inaugurarà el 080 el dilluns 30 (20 hores) i el calendari de les desfilades seguirà de la següent manera: el dimarts 1 de juliol, Guillem Rodríguez, Georgina Vendrell, Escorpion, TCN, Justicia Ruano, Menchén Tomás (debutant), Sita Murt i tancarà Desigual. El dimecres 2, Bóboli, CND by Cóndor, Naulover, Aldomartin­s, Who, Yerse, Lebor Gabala, Txell Miras, Josep Abril (guanyador de l’anterior edició), Míriam Ponsa i Custo Barcelona, que tancarà la jornada. El dijous 3, Punto Blanco, Slazenger, Guillermin­a Baeza, Celia Vela, Zazo & Brull, Krizia Robustella, Natalie Capell, Brain & Beast i Manuel Bolaño. I el divendres 4, Juanma by El Cuco, Pablo Erroz (els dos debutants), BCN Brand, Torras i Scalpers. I a la tarda el certamen Modafad dedicat als dissenyado­rs emergents tancarà l’edició.

 ??  ??
 ?? GTRESONLIN­E ?? Rafael Medina, duc de Feria, fundador de Scalpers, i Georgina Chapman, dissenyado­ra de Marchesa
GTRESONLIN­E Rafael Medina, duc de Feria, fundador de Scalpers, i Georgina Chapman, dissenyado­ra de Marchesa
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain