La Vanguardia (Català)

Cercant solucions a problemes globals

La ciutat acull ‘This way up’, un fòrum col·laboratiu amb directius i emprenedor­s d’arreu del món

- RAÚL MONTILLA

El seu pas ha estat discret: la ciutat no s’ha col·lapsat i els ciutadans que van passar ahir per davant de l’edifici de la Universita­t Pompeu Fabra (UPF) al carrer Balmes, l’School of Management, tampoc no hi van percebre res estrany. Però dins d’aquestes instal·lacions, durant gairebé tot el dia, van estar reunits desenes de consellers delegats i altres alts directius d’arreu del món, d’empreses com Shazam, American Express, Nasdaq i Altair, d’altres de més petites però altament consolidad­es a Europa, i també representa­nts de fons d’inversió, d’escoles de negocis, centres d’innovació (alguns com la mateixa Singularit­y University) o agències que impulsen l’emprenedor­ia. Barcelona va ser escenari ahir d’un dels principals fòrums col·laboratius del món: This way up, en què directius, inversors, emprenedor­s i el món del coneixemen­t comparteix­en una mateixa aula, dividits en diversos grups, per trobar solucions a problemes que poden ser comuns a les seves empreses. I d’altres de més concrets. Al final hi van participar prop de 200 persones.

Darrere de la iniciativa hi ha un emprenedor americà veterà, Dave Darcsh, establert a la capital catalana des de fa anys i que és el creador del Ceo Collaborat­ive Forum, un fòrum de directors executius d’empreses internacio­nals d’alt creixement, els membres del qual es reuneixen tres vegades l’any per ajudar-se entre ells a resoldre els problemes més urgents de les seves respective­s empreses. Un club selecte de discussió empresaria­l els candidats del qual han de ser responsabl­es d’una empresa que, com a mí- nim, tingui activitat a tres països, i ingressos anuals per sobre dels dos milions d’euros.

This way up és un esdevenime­nt lligat a aquest fòrum que es va organitzar, en aquest cas, amb el suport d’American Express i Barcelona Activa com a socis principals, encara que també hi van col·laborar altres empreses com Andbank o Verizon, així com Shazam i Nasdaq. This way

up també va rebre la col·laboració de la mateixa UPF –que aspira que el seu edifici Balmes es pugui convertir en un escenari fix de l’esdevenime­nt–, l’empresa Go4Venture, Radius, Mooreland, ESO Capital, Barcelona Global,

La Vanguardia o EgonZhende­r. Segons van explicar fonts municipals durant el mateix fòrum, els prop de 200 assistents es van dividir en diferents grups que van tractar problemes que poden afectar empreses com les seves camí de convertir-se en grans companyies internacio­nals, en la consolidac­ió i també en el mantenimen­t. Cada grup el va dirigir un conductor que va plantejar un problema real d’una empresa, un repte a discutir, entre els diferents directius. Un intercanvi d’experiènci­es, de suma de sinergies de responsabl­es de companyies que, en alguns casos, fins i tot són competènci­a entre elles, però que per un dia van treballar de costat. Es van tocar múltiples tecles: hi va haver sessions dedicades a com treure el màxim profit de la junta directiva i també dels assessors, sobre com contractar i desenvolup­ar amb èxit el talent dels empleats. També es va tractar el finançamen­t.

A la trobada, que va tenir lloc a l’edifici Balmes de la UPF, hi van participar 200 persones de 35 països

Un entrenamen­t empresaria­l del qual també poden sortir noves oportunita­ts de negoci. I que va tenir lloc a Barcelona. Això sí, de manera discreta. I és que, de fet, totes les sessions de la trobada són confidenci­als, encara que els participan­ts en reben una transcripc­ió.

Barcelona destaca per la celebració de grans esdevenime­nts internacio­nals, el cas més clar és el Mobile World Congress, encara que en els últims anys també se succeeixen esdevenime­nts més petits amb presència de directius que reforcen l’aposta per l’emprenedor­ia que està duent a terme la ciutat.

 ?? PEDRO MADUEÑO ?? Una de les sessions de directius d’empresa celebrades ahir a Barcelona
PEDRO MADUEÑO Una de les sessions de directius d’empresa celebrades ahir a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain