La Vanguardia (Català)

Un referent internacio­nal per gaudir tot l’any del millor golf

Amb un clima agradable qualsevol època de l’any, una xarxa d’hotels extensa, bones comunicaci­ons i camps de golf de qualitat, la Costa Daurada s’ha convertit en una destinació d’excel·lència

-

Set camps de golf, cinc pitch & putt i un clima extraordin­ari tot l’any fan de la destinació Costa Daurada una de les més atractives per als profession­als i els amants del golf.

L’alta qualitat de les installaci­ons i els tornejos s’acompanyen d’una oferta àmplia i apta per a tota la família.

Platges, gastronomi­a, turisme actiu, oci i cultura converteix­en la Costa Daurada en una de les millors opcions per gaudir del Mediterran­i i, sobretot, del golf en camps de molta qualitat que comencen a ser tot un referent internacio­nal.

Amb un clima temperat tot l’any, la Costa Daurada és el lloc ideal per gaudir, tant a l’estiu com a l’hivern, d’activitats a l’aire lliure. Per això, a la Costa Daurada està tot disposat perquè els amants del golf desenvolup­in tot el seu potencial mentre es relaxen en família o amb els amics en unes instal·lacions cuidades ns a l’últim detall i que procuren als visitants una experiènci­a singular.

La tradició del golf, a la Costa Daurada, és prou nova –el primer camp es va construir el 1983–, però els darrers anys s’han posat els pilars necessaris perquè aquest esport arreli al territori i es converteix­i en una de les grans apostes de present i de futur per desestacio­nalitzar l’oferta turística de la Costa Daurada. Amb aquest objectiu, s’han impulsat i afavorit projectes en què han col·laborat profession­als de renom internacio­nal, com Robert Trent Jones Jr i Greg Norman; i, gràcies a l’impuls de l’Associació de Camps de Golf de la Costa Daurada i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, entre d’altres, s’han organitzat trobades internacio­nals, com l’IGTM (Internacio­nal Golf Travel Market), la ra del sector més important del món, que es va celebrar al novembre al complex Lumine i que cada any reuneix més de mil profession­als de seixanta països.

També s’ha arribat a acords amb l’Associació de Profession­als del Golf d’Europa (PGA Europa) per fomentar la Costa Daurada com a destinació de golf, i ja es va celebrar, el 2013-2014, el PGAs of Europe Fourball Championsh­ip a Lumine Golf, amb la participac­ió de 120 profession­als europeus.

La Costa Daurada ja va acollir la fira del sector més important del món,amb més de mil profession­als de seixanta països

Així, doncs, en pocs anys, la Costa Daurada ha passat a ser una destinació molt atractiva per als profession­als i els amants del golf de tot Europa, i s’està treballant per fer créixer l’oferta i oferir noves experiènci­es als visitants, aprofitant, a més, l’extensa xarxa d’hotels i unes molt bones comunicaci­ons –com l’aeroport de Reus, l’estació de l’AVE a Tarragona i l’aeroport de Barcelona.

Un creixement que vol ser respectuós amb el més preuat del territori, el medi ambient, motiu pel qual s’afavoreixe­n les iniciative­s que promouen l’estalvi energètic i, sobretot, de l’aigua.

L’oferta de golf s’enriqueix, en el cas de la Costa Daurada, amb la possibilit­at de gaudir dels 81 quilòmetre­s de litoral, que s’estén per 13 municipis, amb una seixantena de platges, la majoria de les quals han estat guardonade­s amb la bandera blava; i amb un total de vuit ports esportius.

La gastronomi­a, tan present en la cultura mediterràn­ia, també és un dels elements distintius de la Costa Daurada, on es combinen els productes del mar i del camp aptes per als paladars més exquisits: la calçotada i el civet de senglar, a l’hivern, un rossejat de deus o el xató, tot ben regat amb un bon vi de la zona.

Perquè la vinya és un dels valors d’identitat d’aquestes comarques, que tenen cinc denominaci­ons d’origen de vi i projectes enoturísti­cs molt interessan­ts. A més, a la cultura gastronòmi­ca i vitiviníco­la s’afegeixen el patrimoni arquitectò­nic de Reus i el llegat romà de Tarragona.

Per la seva banda, la proposta de turisme actiu, amb activitats com, per exemple, l’escalada, el senderisme i les rutes en bicicleta, s’arrodoneix amb els complexos d’oci, com PortAventu­ra.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain