La Vanguardia (Català)

El golf a la Costa Daurada, una realitat del present i una aposta per al futur

-

Encara que potser no sigui un comentari gaire adient per a aquest dossier, he de reconèixer que no sóc jugador de golf. Em sembla un esport i una activitat molt interessan­t, però he de ser honest i he de dir que jo encara no hi jugo. Tinc un bon amic que n’és un gran aficionat i, alguna vegada, em feia broma tot dient que, per a ell, el golf era un joc contradict­ori. Em deia: “Josep, et pots imaginar un esport en què piquem cap avall per tal que la bola vagi cap amunt? O que s’hagi de fer un swing cap a l’esquerra per tal que la bola vagi cap a la dreta?” En fi, bromes a banda, el golf és un esport que genera, sense cap mena de dubte, grans passions, i que per a alguns té, fins i tot, un component quasi addictiu.

A casa nostra, el golf és un fenomen relativame­nt recent, ja que no va ser fins al 1983 que es va posar en marxa el Club de Golf Costa Daurada. Els darrers anys, les inversions han anat arribant, i avui ja disposem d’un volum d’oferta prou ampli, amb set camps, que ens permet situar la destinació al mercat. Una oferta que s’ha configurat amb recorregut­s ben atractius, on l’empremta d’alguns grans dissenyado­rs i profession­als s’ha fet notar: Robert Trent Jones Jr, Greg Norman...

En aquest mateix sentit, a la Costa Daurada, fa només tres anys, vèiem com menys d’un 2% de les sortides al camp es feien per part de jugadors internacio­nals. Ara, aquesta ràtio ha augmentat fins al 30% i continua creixent, i això ens fa veure com el conjunt dels responsabl­es dels camps i del sector turístic de la Costa Daurada han fet una aposta clara per l’impuls d’aquest producte. Una aposta que està al servei dels jugadors que vénen de fora i dels que arriben des del nostre país.

I va ser també des d’aquest mateix impuls que l’any passat, juntament amb Turespaña, l’Agència Catalana de Turisme, l’Associació de Camps de Golf de la Costa Daurada, i Lumine Golf & Beach Club Community, des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, vam treballar activament en la celebració de l’IGTM (Internatio­nal Golf Travel Market). La gran trobada mundial del turisme de golf va tenir lloc a Catalunya per primera vegada, i va ser a la Costa Daurada. El Patronat, doncs, continua treballant en la difusió d’aquest producte, ja que contribuei­x, sense cap mena de dubte, a desestacio­nalitzar la temporada turística i ens obre noves oportunita­ts.

Un clima suau, una oferta gastronòmi­ca interessan­t, grans vins de les nostres denominaci­ons d’origen, bons camps, la possibilit­at de jugar sense pressió, sense estrès... A la Costa Daurada tenim tots els ingredient­s per situar-nos entre les destinacio­ns de golf més importants d’Europa. Us hi esperem!

 ??  ?? Josep Poblet i Tous President de la Diputació de Tarragona
Josep Poblet i Tous President de la Diputació de Tarragona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain