La Vanguardia (Català)

La Costa Daurada impulsa activitats de turisme actiu

Més de vuitanta-un quilòmetre­s costa, esports nàutics, senderisme, escalada, rutes en bicicleta, turisme rural i destinacio­ns de salut i benestar completen l’oferta turística del territori

-

Ala Costa Daurada, tot convida a moure’s i practicar el turisme actiu, tant al mar com a la muntanya o el riu. més del golf, la vela, l’escalada, el senderisme i les rutes en bicicleta són algunes de les propostes més interessan­ts que ofereix aquesta destinació.

Lesplatges

Més de noranta quilòmetre­s de platges al llarg de tretze municipis, guardonade­s amb la bandera blava de la Fundació per a l’Educació Ambiental d’Europa, són part del tresor natural de la Costa Daurada: petites cales, penya-segats, platges de sorra níssima i poca profundita­t amb tots els serveis disponible­s fan d’aquesta destinació turística una de les més preuades pels turistes, a l’estiu. Els municipis de Calafell, Salou, Cambrils i la Pineda, i les muntanyes de Prades estan certi cats com a destinacio­ns de turisme familiar per la Generalita­t de Catalunya.

Els clubs nàutics

Seguint arran d’aigua, el litoral de la Costa Daurada té vuit ports esportius per gaudir de l’esport nàutic, des del de Segur de Calafell, al nord, passant pels de Coma-ruga, Torredemba­rra, Tarragona, Salou, Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant. També hi ha el de Roda de Berà, que recentment s’ha convertit en el més gran de la costa de Tarragona.

Escalada

La Costa Daurada ha esdevingut, els últims anys, el punt de trobada dels amants de l’escalada; el tipus de terreny de roca, gres, granit, calcari i conglomera­t converteix­en les parets en tot un repte per als a cionats

Natura, esport, relax i motor són algunes de les propostes que les comarques tarragonin­es ofereixen als visitants

a aquest esport. Per als no iniciats, hi ha vies prou fàcils i una àmplia oferta de cursos amb monitors especialit­zats. Hi ha almenys onze zones espectacul­ars per gaudir de la muntanya, des del poble de Siurana, el paradís dels escaladors profession­als i una de les millors escoles europees, tant per la qualitat de la roca, com per la gran concentrac­ió de vies difícils i de més senzilles; passant per La Mussara, una de les escoles més antigues de les comarques tarragonin­es, localitzad­a en un poble abandonat i gairebé irreal, quan la boira s’hi entreté. O la via ferrada de l’Hospitalet, que transcorre per una aresta molt a prop del mar. A la web del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ( www.costadaura­da.info) hi ha tota la informació dels punts d’escalada, així com un PDF explicatiu i un llistat de les empreses de turisme actiu que treballen al territori.

Senderisme

Per als amants de les llargues caminades (o no tan llargues), la Costa Daurada ofereix una gran quantitat de senders des dels quals es pot admirar el magnífic paisatge del Montsant i les muntanyes de Prades. Els senders estan senyalitza­ts per la FEEC (Federació d’Entitats Excursioni­stes de Catalunya, www.feec.es), i a InfoSender ( www.euro-senders.com) es pot trobar informació de la Xarxa Catalana de Senders que hi ha al territori.

En bicicleta

Deixar el cotxe i agafar la bicicleta per gaudir del paisatge de la Costa Daurada és una molt bona idea per als qui prefereixi­n conèixer el territori en profundita­t. A Mont-roig del Camp, hi ha el Centre BTT, amb 143 quilòmetre­s de circuits, deu rutes i quatre nivells de di cultat ( www.montroigmi­ami.cat/ activitats/centre-btt). També, a Cambrils, hi ha disponible una xarxa de rutes per recórrer tota la Costa Daurada en bicicleta de carretera ( www.cambrils-turisme.com).

El ral·li

El motor i la gasolina els posa el RallyRACC Costa Daurada, que se celebra a la tardor i que és una de les proves puntuables per al FIA World Rally Championsh­ip i per a la FIA Júnior Rally Championsh­ip, que aquest 2014 arribarà a la cinquanten­a edició.

Salut i benestar

És clar que, després de tant d’esport a l’aire lliure, sempre hi ha qui pot trobar a faltar una mica de descans. És el moment de triar un dels centres de benestar i salud que ofereix la Costa Daurada, el millor re- constituen­t per a cos i esperit. Tant si es tracta de relax com de salut o bellesa, l’oferta és variada, entre balnearis, centres de talassoter­àpia i spa. Per als qui optin pel turisme rural, la web del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ( www.costadaura­da.info) ofereix un cercador de cases rurals per gaudir de la natura, tant de la muntanya com del mar, amb un llistat d’establimen­ts de primera qualitat.

La natura, protagonis­ta

La xarxa d’espais protegits ofereix una gran varietat de paisatges, on destaquen el Parc Natural de la Serra del Montsant i la destinació de turisme familiar Muntanyes de Prades, i els espais protegits del litoral, amb paisatges d’aiguamolls i dunes que es poden visitar amb guies especialit­zats en interpreta­ció de la natura. I, tot plegat, en una terra on la natura és prou benèvola, com a la resta del Mediterran­i, amb temperatur­es força agradables tot l’hivern (amb 14 ºC de mitjana, a la zona litoral) i uns estius càlids amb pluges escasses.

Mes informació

www.costadaura­da.info

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain