La Vanguardia (Català)

La Graiera, el golf en família a les portes de la Costa Daurada

Aquest club, entre Calafell i Bellvei, afegeix a l’oferta de golf una àmplia proposta d’activitats per fer amb tota la família després d’una jornada al camp

-

La Graiera és un club de golf molt familiar, inaugurat el 1995 i situat entre Calafell i Bellvei, al Baix Penedès, punt de benvinguda a la Costa Daurada. El camp té 18 forats par 72 i està situat en un entorn boscós i natural, molt a prop del mar. Tots els qui decideixin visitar La Graiera gaudiran d’un recorregut ondulat i amb llacs espectacul­ars que converteix­en el circuit en un passeig per la natura, amb fauna i ora autòctones i típiques d’aquesta zona del Penedès. El club també disposa d’un pitch & putt de 18 forats.

La Graiera és un club força actiu, amb activitats tot l’any. Al juny celebra la Golf Party i el seu tradiciona­l campionat Chihuahua, mentre que el mes de juliol acull l’Optima Golf Tour 2014, al setembre el XI Torneig San Miguel i, a la tardor, el Triangular Infantil FCG i l’Amics del Golf. A més, té el reconeixem­ent de destinació de turisme familiar concedit pel Patronat de Turisme de Calafell, cosa que el converteix en una destinació ideal per a les famílies.

El Club de Golf La Graiera està situat en un territori molt agraït de visitar i amb moltes possibilit­ats per a les famílies, que poden combinar el joc del golf amb les visites culturals o enoturísti­ques de la zona. A Calafell, a més, s’organitzen rutes gastronòmi­ques i hi ha programade­s rutes de marxa nòrdica per als turistes més actius. Els visitants també poden gaudir d’un passeig per la història sense moure’s de Calafell.

Des dels ibers ns a la Ciutadella ibèrica, on els aspectes lúdics i didàctics es combinen amb la preservaci­ó i els estudis arqueològi­cs, passant per les dues cisternes de l’antiga vila romana de Vilarenc. També es poden visitar les restes del majestuós i

El camp té un recorregut ondulat i amb llacs espectacul­ars que converteix­en el circuit en un passeig per la natura

elegant castell medieval de la Santa Creu, documentat des del 1037, i situat damunt d’un turó des del qual hi ha una magnífica panoràmica de Calafell.

També és de visita obligada l’esglesiola de Sant Miquel, situada al modern barri de Segur de Calafell; i el Museu Casa Barral, a tocar de la sorra de la platja, al mateix lloc on l’escriptor i editor Carlos Barral passava llargues temporades. La visita es complement­a amb les cases d’indians, com Cal Bolavà o Cal Perico, i el Monument al Pescador i el Bot Salvavides, símbol d’identitat per a molts calafellen­cs.

Calafell va obtenir, l’any 2006, la marca de destinació de turisme familiar de l’Agència Catalana de Turisme, que s’atorga a destinacio­ns especialme­nt sensibles al turisme familiar.

Ofertes i formació

Però, si el que es vol és una immersió en el golf, a La Graiera ho posen fàcil, amb ofertes com el Dia del Jugador, cada dimecres, per 30 euros, o dos green fees de 18 forats amb buggy inclòs per 110 euros. A més, com a novetat, tenen la uni cació de tarifes en laborable i festiu, packs de 10

green fees per compartir ns a quatre jugadors per als clients ocasionals i abonaments anuals per als jugadors habituals.

També hi ha la possibilit­at d’aprendre a jugar amb uns bons mestres o de millorar la tècnica a l’escola del club. A més, La Graiera té un camp de pràctiques, amb un

driving range de 250 metres de distància, per colpejar des d’herba o des d’estora. També hi ha putting green per entrenar amb el putt. I a la botiga del club, els a cionats hi trobaran tot el que cal per practicar el golf.

La Graiera, a més, disposa d’un servei de restauraci­ó de primer or- dre, en una casa club espectacul­ar, inaugurada el setembre del 2012, coincidint amb la celebració d’un torneig europeu de golf. És una construcci­ó baixa amb parets de pedra que s’integren perfectame­nt en l’entorn, i una torre circular en un extrem, potser en record de les que es poden veure a Bellvei i en altres llocs de la comarca.

Lacasaclub

La casa, a més, acull un restaurant modern i una terrassa decorada amb veles de color marró, que es confonen amb el paisatge que els visitants poden admirar des d’allà: grans extensions de verd que es combinen amb oliveres, garrofers i zones d’aigua. Un lloc ideal per relaxar-se després d’un bon dia de golf amb amics o amb la família.

La zona del Baix Penedès és rica en gastronomi­a: a l’hivern, és habitual menjar-hi el xató, l’amanida d’escarola amb bacallà esqueixat, tonyina fresca, anxoves i olives, i ben marinada amb una salsa suculenta condimenta­da a base de nyores i fruita seca torrada. També es pot tastar la coca enramada amb espinacs i mongetes. Al nord, es poden tastar les graellades de carn amb rovellons i el civet de senglar; mentre

que a la costa el peix és el protagonis­ta, amb el bull de tonyina, l’all cremat i l’arròs a banda.

Si, després del joc, es vol fer una passejada per la zona, una bona opció és acostar-se fins a Bellvei, documentat al segle XI i envoltat de vinyes, garrofers, camps de cereals, oliveres, ametllers i fruiters. Allà es pot visitar la torre de Bellvei, integrada dins l’edi ci de Cal Roig, que pot relacionar-se amb l’antiga forti cació de Bellvei i que va donar lloc al llinatge dels Bellvei, a partir

Hi ha la possibilit­at de combinar golf i cultura per mitjà d’un turisme actiu amb interessan­ts rutes enològique­s

del segle XII. O anar ns a la Vil·la Museu Pau Casals, la casa que el músic es va fer construir el 1910 al passeig marítim de Sant Salvador, al Vendrell, que va ser concebuda com una casa d’estiueig. Entre el 1931 i el 1936, la va reformar l’arquitecte Antoni Puig i Gairalt, que hi va fer una sala de música, un jardí i un mirador.

Enoturisme

També hi ha la possibilit­at de combinar el golf amb l’enoturisme i visitar alguns dels cellers del Penedès, i participar en tallers, cursos i tastos. A la web d’Enoturisme del Penedès hi ha moltes activitats per triar, com ara rutes guiades, com la de Sant Sadurní d’Anoia, on hi ha un circuit teatralitz­at pel centre de la vila en un passeig que ens porta pels indrets més interessan­ts de l’època de la lloxera i del Modernisme.

Les platges de la zona són llargues i espectacul­ars. A Calafell, hi ha cinc quilòmetre­s de passeig marítim lineals que formen una façana marítima pràcticame­nt única a Catalunya. Els banyistes poden triar entre tres platges, la de Calafell, que coincideix amb el nucli de la població, la platja de Segur, a Segur de Calafell, i la platja de l’Estany Mas Mel, davant dels dos barris que porten aquests noms.

Turismeact­iu

Calafell organitza moltes activitats relacionad­es amb el mar, des de vela ns a surf, lloguer de catamarans, etc. I, per als amants de la natura i l’esport, el Patronat de Turisme de Calafell ha creat una guia de BTT i de senderisme.

Pel tarannà familiar, l’oferta de golf del club, les possibilit­ats d’oci i de turisme actiu que hi ha al voltant, i per l’oferta gastronòmi­ca i d’enoturisme, el Club de Golf La Graiera és ideal per a gol stes que volen passar uns dies de vacances en família practicant el seu esport favorit i, alhora, gaudint de totes les possibilit­ats que ofereix el territori.

Un territori que es mostra amable amb els visitants, ple de natura i ofertes culturals de tot tipus, i que inclou la gastronomi­a i l’enoturisme, i amb unes platges espectacul­ars per practicar esports nàutics o relaxar-se prenent el sol en qualsevol dels magní cs racons que ofereixen.

Mes informació:

www.graiera.es

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain