La Vanguardia (Català)

La natura en estat més pur al Club de Golf Costa Dorada

És el primer que es va obrir a les comarques tarragonin­es, el 1983,i des d’aleshores no ha parat de créixer i millorar per oferir als golfistes un tracte diferencia­t en un espai de tranquil·litat, enmig de boscos d’alzines centenàrie­s i oliveres, i vistes

-

Inaugurat l’any 1983, va ser el primer club de golf de la demarcació de Tarragona, i des d’aleshores s’ha convertit en un autèntic referent, tant en la faceta esportiva com en la social.

El camp del Club de Golf Costa Dorada té 18 forats i és un par 72, amb un recorregut integrat amb habilitat en l’entorn mediterran­i que l’envolta.

És un camp amè i alhora tècnic, envoltat de pins i alzines centenàrie­s, on destaquen els primers nou forats, precisamen­t, molt tècnics, amb

dog-legs, canvis de nivell, llacs i grans búnquers que protegeixe­n els seus

greens. Els altres nou forats són més amples i amb menys proteccion­s, tot i que el denominado­r comú és la llargada.

El Costa Dorada és al Catllar, a prop de Tarragona, i molt ben comunicat per autopista. Malgrat això, és un camp que permet gaudir de la natura i des del qual només es veu un paisatge format per boscos. Un territori verd que els amants del golf agraeixen, gestionat amb tècniques sostenible­s, d’estalvi energètic i, especialme­nt, de l’aigua.

Lluny del soroll

El fet que a les zones properes no s’hagin construït edificacio­ns fa d’aquest enclavamen­t un lloc especial, a la Costa Daurada, on els jugadors poden abstreure’s del seu dia a dia i oblidar-se que estan a molt pocs quilòmetre­s de grans aglomeraci­ons urbanes. A la part alta del camp, a més, es poden observar unes magní ques vistes del paisatge mediterran­i.

Un clima excel·lent durant tot l’any, per l’orogra a, amb hiverns càlids i estius temperats, gràcies a la brisa marina, el converteix en un camp ideal per jugar-hi tot l’any. I, de fet, des del Costa Dorada afavoreixe­n, a l’hivern, l’arribada de golfistes europeus per mitjà dels operadors turístics, que no dubten a oferir els clubs tarragonin­s com a destinacio­ns de golf de primer nivell. A l’estiu, són els gol stes espanyols i del sud d’Europa els que s’acosten ns al Costa Dorada per

La casa club és en una típica masia catalana des de la qual s’observa una vista magnífica del paisatge mediterran­i

passar-hi uns dies de competició, practicant o aprenent noves tècniques amb els professors del club.

La veritat és que cada any són més els a cionats al golf que arriben als clubs de la Costa Daurada, que ja s’està convertint en un referent per als gol stes del nord d’Europa que vénen a practicar a l’hivern, gràcies a les instal·lacions de primera qualitat, les bones comunicaci­ons i l’oferta hotelera, però també a la celebració de res internacio­nals, com la Internacio­nal Golf Travel Market (IGTM), que es va dur a terme al novembre i que és la més important del món d’aquest sector.

Simplicita­t i tradició

Enmig dels camps i entre alzines, oliveres i palmeres, col·locada a la part més alta del camp, hi ha la casa club, situada en una antiga masia d’estil català que ha estat reformada amb enginy i que acull el restaurant, especialit­zat en cuina catalana. Simplicita­t i tradició es combinen amb la imaginació per crear plats originals, però arrelats a les comarques tarragonin­es, que són els que formen la carta i la recomanaci­ó diària delxef.

L’ambient familiar és una de les caracterís­tiques del Costa Dorada, i els responsabl­es saben que de ve- gades és difícil compaginar la vida familiar amb el golf. Per això ofereixen als socis un servei de guarderia, en una planta baixa envoltada de natura, i dues piscines de disseny, vigilades per socorrista i envoltades de palmeres i oliveres, per passar una estona en família o de relax després d’hores de joc.

Pràctiques perescalfa­r

Per als gol stes, hi ha dos putting green i un driving range, a més d’una zona d’ approach i una altra de búnquers, destinades a practicar abans de sortir al camp. A més, els jugadors tenen a la seva disposició el lloguer de pals de golf, cotxes i carros elèctrics i manuals. El camp de pràctiques, prop dels edificis del club, consta d’un driving range amb una distància total de 250 metres amatent i amb una part coberta per als dies de pluja, a més dels dos putt and green, de nou forats cadascun, la zona

d’ approach i búnquer.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain