La Vanguardia (Català)

Un dels projectes amb més ambició de la Costa Daurada

Lumine Mediterrán­ea Beach&Golf Community té fins a 170 hectàrees dedicades al golf amb els 45 forats més nous de l’Estat espanyol, dissenyats per Greg Norman,i disposa de l’únic certificat Audubon pel seu model ambiental sostenible

- Mes informació: www.lumine.com

ASalou i Vila-seca, al costat de Port Aventura, hi ha un complex únic dedicat total mental golf: tres camps amb casa club, zones d’habitatges exclusius i un

beach club. Lumine Mediterrán­ea Beach&Golf Community té fins a 170 hectàrees dedicades al golf amb els 45 forats més nous de l’Estat espanyol. Els camps, dos dels quals han estat dissenyats per Greg Norman, un referent mundial d’aquest esport, repten els gol stes en forats situats enmig de la natura, entre ruïnes arqueològi­ques, pedreres, pinedes i el mar.

Els tres camps del club tenen el certificat Audubon Internatio­nal Gold Signature Sanctuary, que reconeix a Lumine Golf Club el seu model mediambien­talment sostenible, la gestió responsabl­e de l’aigua, l’ús d’energies renovables, la conservaci­ó i la potenciaci­ó de la ora i la fauna autòctones i la recuperaci­ó d’espais naturals. Lumine Lakes és el més tècnic de tots tres i envolta els aiguamolls de la Sèquia Major, espai d’interès natural. Aquest camp té una casa club, la Lakes Club House, que sura damunt de l’aigua en una arquitectu­ra especialme­nt pensada perquè l’edi ci es fongui amb el paisatge. En aquesta casa club hi ha vestidors amb sauna i bany, botigues i un restaurant obert al públic, tant si són jugadors com visitants.

El Lumine Hills té unes vistes

Els reptes:una gestió responsabl­e de l’aigua,l’ús d’energies renovables i la conservaci­ó de la flora i la fauna

espectacul­ars i el recorregut transcorre per boscos de pi blanc, plantacion­s d’oliveres i garrofers i una esplèndida vista del mar des del cim. Al punt més alt hi ha la Hills Club House, amb murs de pedra i totalment integrada en el terreny. En aquesta casa hi ha gimnàs, restaurant i una terrassa amb vistes al camp per continuar gaudint del golf, però, aquest cop, de manera relaxada i des d’una còmoda butaca. El tercer camp, el Lumine Ruins, al vessant de màxima elevació de la comunitat, el circuit es desenvolup­a en un terreny pla, on els golfistes poden gaudir d’unes singulars restes arqueològi­ques romanes del segle II aC. Les excavacion­s arqueològi­ques realitzade­s, de les quals s’han recuperat i restaurat estructure­s i paviments, li han donat un caràcter especial, que s’ha completat amb el mantenimen­t i la recuperaci­ó dels petits bancals de pedra que existien a la zona.

Escoladego­lf

Conscients que la millor manera de fomentar el golf és fent créixer el nombre de futurs gol stes, a Lumine han preparat un mètode basat en la diversió i el desenvolup­ament del joc. Es tracta de posar a prova els nens per millorar les seves habilitats i el seu desenvolup­ament físic, amb un programa estructura­t per ajudar els nens i els seus pares a comprovar la seva millora per mitjà d’exàmens programats, que posaran a prova la

seva evolució en el joc llarg, el joc curt, les regles bàsiques i la preparació física.

Per als adults, hi ha el Lumine Performanc­e Centre, amb mètodes innovadors i revolucion­aris per millorar la pràctica del golf. És un centre d’alt rendiment pioner dins del món del golf que se serveix dels sistemes tecnològic­s més innovadors i punters: el FlightScop­e, el sistema d’anàlisi de vídeo V1 i el Sam Putt Lab, que faciliten la comprensió i l’anàlisi de l’estil personal de cada jugador. Una estratègia guanyadora, perquè permet perfeccion­ar el joc amb petits canvis que acaben sent fonamental­s en el procés d’aprenentat­ge i perfeccion­ament. El responsabl­e d’aquest centre és Andy Gordon, que té el títol de la British PGA i ha dedicat deu dels seus últims disset anys de carrera profession­al a l’entrenamen­t de jugadors de tots els nivells. Actualment, és un dels 300 instructor­s de nivell 3 certi cats pel Titleist Performanc­e Institute (TPI) en l’àmbit mundial i l’únic a Catalunya amb aquest títol. L’oferta de formació es completa amb el Taylormade Fit-T, en què un profession­al quali cat fa servir la tecnologia més avançada per analitzar el swing de cada jugador i ajusta els pals de manera que s’hi adaptin més bé.

Perquè tothom pugui posar-se a prova en una competició, Lumine organitza tornejos gairebé cada cap de setmana, i alhora acull premis de caràcter internacio­nal, on es reuneixen els millors jugadors del moment. Per als qui encara s’ho estan pensant, organitza jornades de portes obertes.

L’oferta gastronòmi­ca Dos restaurant­s i el beach club són les propostes gastronòmi­ques i d’oci de Lumine. Hoyo 19 té un menú diari i vistes als camps de golf, mentre que Lumine Restaurant ofereix cuina creativa mediterràn­ia. Als seus peus hi ha el beach club, un espai per relaxar-se entre extenses pinedes, banyar-se en piscines de sorra o gaudir d’un passeig per la platja. Però Lumine Mediterrán­ea Beach&Golf Community no és només un espai per jugar al golf, sinó també per viure-hi.

Hi ha projectade­s set zones d’habitatges amb una clara aposta per la sostenibil­itat i amb una densitat d’habitatges de cinc per hectàrea. Cadascuna de les zones o barris, a més, té personalit­at pròpia.Via Funium és a la part més alta del com-

El complex inclou set zones d’habitatges de temàtiques diferencia­des i totalment integrades en el paisatge natural

plex, envoltada de boscos de pins, amb una arquitectu­ra tradiciona­l.

Al Via Natura, al costat del Lumine Lake, les cases, de poca alçada, es confonen amb l’aigua, amb un disseny innovador i enmig de l’espectacul­ar naturalesa que envolta aquesta zona. Via Silvia, per la seva banda, és la comunitat més preservada, una bombolla dins una bombolla amb el mar com a teló de fons, i una immensa extensió de verd sota els peus. Via Caeli, amb arquitectu­ra mediterràn­ia i moderna, és en una part elevada, que permet tenir unes magní ques vistes del mar.

Les últimes dues zones són Via Maris i Via Olympia. La primera, arran de l’aigua i molt a prop del

beach club; la segona, la més exclusiva, està formada per poques cases, totalment integrades en el camp de Lumine Ruins.

Així, doncs, Lumine és el complex de golf més gran i més ambiciós de tota la comarca, amb una gran projecció internacio­nal. Aquest centre ja va acollir, el novembre passat, la Golf Travel Market (IGTM), la ra profession­al més important del sector.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain