La Vanguardia (Català)

Bonmont, integració amb el medi i cura per la sostenibil­itat

El complex de Mont-roig del Camp,amb un circuit ple de reptes creat per Robert Trent Jones Jr., proposa una experiènci­a completa als golfistes, amb la possibilit­at de fer estades en apartament­s a peu de camp i millorar a l’acadèmia d’Ian Williams

-

AMont-roig del Camp hi ha el Club de Golf Bonmont, fundat el 1990 pel suís Henri Ferdinand Lavanchy, que va triar Robert Trent Jones Jr. per dissenyar el camp amb l’objectiu que aprofités l’entorn mediterran­i.

La màxima de l’arquitecte, que ha construït, durant les últimes quatre dècades, 230 recorregut­s en 40 països, és la cita de Ciceró “l’art neix de l’observació i la investigac­ió de la natura”, i així ho manté en cadascun dels camps que ha dissenyat a tot al món, i també al de Mont-roig del Camp.

El Bonmont s’articula a partir d’un camp de 18 forats par 72 i el recorregut té nombrosos obstacles naturals i arti cials. Jones Jr., conegut com el pare del disseny mediambien­tal, pretenia, com en tots els seus projectes, respectar i acollir el medi en el seu treball, i per això a Mont-roig del Camp va apostar per barrancs impression­ants, sis llacs excavats a la roca, ponts, arbredes, més de 90 búnquers i uns green prou amplis. D’aquesta manera, Jones Jr. proposa als gol stes un enigma, un puzle que han de saber resoldre ells mateixos, convertint el joc en un repte quasi heroic. Tot un desa ament.

Respecte pel mediambien­t

El premi de tota aquesta feina és que, actualment, aquest camp de les comarques tarragonin­es està considerat el millor de la Costa Daurada. A més, i com no pot ser d’una altra manera en un disseny com aquest, el camp de golf de Bonmont Terres Noves està gestionat amb criteris de respecte total pel medi ambient, en consonànci­a amb el compromís de Med Group d’apostar per la sensibilit­at cap a l’entorn natural. Un compromís que lliga amb la idea que tenia Jones Jr. quan el va crear.

Les instal·lacions del club són de les més destacades de la Costa Daurada i ofereixen, a més del camp, situat davant de la casa club, una zona de pràctiques d’herba natural de 300 metres, perfecte per al joc llarg, a més d’un putting green, un búnquer de pràctiques i una àrea de

chipping. I, per a qui vulgui aprendre o millorar el joc, el Bonmont té a la seva disposició profession­als d’alt nivell i multilingü­es.

La casa club és a la part més elevada del terreny i ofereix unes boniques vistes del Mediterran­i. Allà, els gol stes poden relaxar-se a les sales o a la terrassa i gaudir de la cuina mediterràn­ia que proposa el restaurant Les Vistes. A la casa club, a més, és on es desenvolup­en les activitats infantils durant tota la jornada, per fer que els més petits també tinguin una experiènci­a agra- dable. En aquest mateix espai hi ha un gimnàs, equipat amb les últimes novetats de tness, amb entrenador­s personals, un servei de sioteràpia, saunes i banys turcs per acabar d’ar-

Les instal·lacions es completen amb un camp d’entrenamen­t de 300 metres ideal per poder practicar el joc llarg

rodonir una jornada al camp.

Bonmont també té una pista de tenis amb grades, pistes de pàdel profession­als, una piscina i un camp de futbol sala. A més d’una pista poliesport­iva i un pitch & putt de nou forats.

Una de les activitats més destacades del Bonmont és l’acadèmia de golf, per als qui volen iniciar-se en el món del golf o per a aquells que necessiten millorar el nivell. Dirigeix l’acadèmia Ian Williams, un profession­al del golf AAT PGA PRO amb més de vint anys d’experiènci­a, que fa servir el video system, per mitjà del qual els alumnes aconseguei­xen molt bons resultats. Williams, que ha estat capità PGA Sussex County i guanyador de l’Ordre del Mèrit el 2009, dirigeix l’acadèmia des del 2011. I com que la millor manera d’aprendre és jugar i competir, al Bonmont hi ha tornejos quasi cada setmana. Alguns són entre clubs, d’altres són interns per als associats, i hi ha tornejos de caràcter profession­al, com el que es va celebrar al maig, el FCG Campionat Absolut Individual de Catalunya. Recentment també s’hi han celebrat el Torneig Ian Williams Challenge 2014, el Luns Golf i el Torneig Insurance Golf.

Tot i aquesta activitat, els responsabl­es del club volen fer créixer l’agenda, les pròximes temporades, amb competicio­ns d’àmbit nacional i internacio­nal. Per això es treballa cada dia en la millora del camp i dels reptes que pot oferir, amb canvis al circuit, per aconseguir una millor experiènci­a en el joc, de manera que els amants del golf puguin sor-

prendre’s amb les possibilit­ats que els ofereix Bonmont cada vegada que hi juguen.

Però a Bonmont no només s’hi juga a golf, també s’hi pot viure, en diferents zones d’habitatges dissenyats per apro tar al màxim la llum mediterràn­ia i el paisatge, i inspirats en l’arquitectu­ra local, amb grans nestrals i terrasses des d’on veure tranquil·lament el joc dels gol stes al camp.

Hi ha tres zones: el Jardí, el Village, 18 habitatges exclusius situats al

Bonmont ofereix la possibilit­at de fer estades llargues als apartament­s que es poden llogar dins el complex

cor del camp, al costat del forat 2, i les Suites. Per als qui vulguin apro tar el viatge ns a la Costa Daurada per jugar a golf i els temptin els reptes que ofereix un camp creat per un dels millors dissenyado­rs del món, Bonmont també ofereix la possibilit­at de llogar apartament­s en diferents zones del complex, amb capacitats per a fins a vuit persones. Són plantes baixes amb jardí i piscina comunitàri­a, o primeres plantes amb molt bones vistes, i apartament­s de dues habitacion­s, decorats amb delicadesa, amb llar de foc i cuina completa.

Un territori ric en propostes

El camp està en un entorn privilegia­t i molt a prop de les tes principals de les comarques tarragonin­es: després de jugar tot el dia, els gol stes poden refrescar-se a les desenes de platges que hi ha al litoral tarragoní o visitar Tarragona i Reus. També poblacions interiors, com Montroig i Montbrió, ofereixen la pos- sibilitat d’endinsar-se en la cultura i la gastronomi­a d’aquestes terres, i tastar, és clar, els seus vins als cellers mateix.

Nàutica, submarinis­me, windsurf, esquí aquàtic, al mar; o escalada, hípica, senderisme i bicicleta, terra endins, els voltants del Bonmont no donen cap opció per avorrir-se. Un camp ple de reptes, enmig de la natura, una escola de golf amb professors d’altíssim nivell i la possibilit­at de fer estada dins del mateix complex Bonmont fan d’aquest club de la Costa Daurada una molt bona opció per a tots els amants del golf, nacionals o estrangers, que vulguin

IanWilliam­s dirigeix l’acadèmia del club, on profession­als i amateurs poden millorar el joc

gaudir d’uns dies al camp, competint, jugant o millorant el seu estil, en espais preparats i destinats en exclusiva per aconseguir que l’experiènci­a gol sta sigui del tot immillorab­le.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain