La Vanguardia (Català)

“L’objectiu de l’associació és arribar als 100.000 ‘green fees’,els pròxims cinc anys”

-

L’associació té com un dels objectius principals fomentar la visibilita­t de l’oferta de golf de la Costa Daurada

Àngel Llopis presideix l’Associació Costa Daurada Destinació de Golf i Pitch & Putt, creada fa tres anys i mig amb l’objectiu de fomentar la visibilita­t de l’oferta de golf de la Costa Daurada a escala internacio­nal, i formada per clubs de golf i pitch & putt, empresaris dedicats al turisme i institucio­ns.

Quan neix l’associació i quins objectius té?

Es va crear fa tres anys i mig, arran que es va fer una ra de golf a Tarragona, amb tots els camps de golf de la província i els hotels. Aleshores vam pensar que seria bo llançar la Costa Daurada com a destinació de golf.

Què impedia fer-ho, abans?

Fins que no es van fer els camps de Lumine, la Costa Daurada era una destinació petita. Hi havia d’haver una concentrac­ió de camps a prop els uns dels altres, hotels i bones comunicaci­ons, i també bon temps a l’hivern. Amb els dos camps i mig de Lumine, ara sí que complim totes aquestes condicions.

Quins van ser els primers passos?

A partir d’aleshores, es va anar fent socis tots els camps de golf de la Costa Daurada, més el Panorámica de Castelló, i vam començar a treballar amb Tursime de la Diputació de Tarragona per a la projecció de la Costa Daurada com a nova destinació de golf. La culminació de la feina feta va ser aconseguir portar la IGTM, la fira més important del golf a tot el món, el novembre passat. Van venir més de 65 països i més de 1.200 delegats de diferents parts del món. Durant una setmana, la Costa Daurada va ser el centre d’atenció mundial de destinacio­ns de golf. Aquesta ra no s’havia fet mai a Catalunya i van venir operadors turístics que hauríem trigat deu anys a portar. Amb la ra, vam avançar molt, ens va donar un gran impuls, que es notarà a partir de la tardor del 2014. Aquest any, la ra es fa a Itàlia, al Lago di Como, i també hi serem.

Ha crescut el nombre de jugadors, els darrers anys?

El 2012 es van vendre 15.200 green fees, mentre que el 2013 ja en van ser 47.000. L’increment és molt important i pensem que continuarà creixent.

Què es fa des de l’associació per impulsar la Costa Daurada com a destinació de golf?

Ara mateix, participem, per mitjà d’una societat, en uns campionats que s’organitzen per clubs de tot Espanya, i el premi és una estada d’un cap de setmana a la Costa Daurada amb tot pagat. També participem en res, i fem un catàleg cada any amb informació dels associats, i també tenim una persona que es dedica comercialm­ent a portar operadors turístics aquí, a més d’estar present en trobades internacio­nals.

Tenen projectes de futur. Quins?

La finalitat és convertir la Costa Daurada en una de les destinacio­ns importants de golf d’aquest país. La nostra feina és portar operadors turístics, participar en res i fer promocions, tant aquí com a l’estranger. El nostre objectiu és arribar als 100.000 green fees, els pròxims cinc anys.

Es tracta de desestacio­nalitzar el turisme.

Al nord d’Europa, si volen jugar a golf a l’hivern, han de sortir a fora, perquè els seus camps estan amb un metre de neu, mentre que aquí tenim sol. Els gol stes van on hi ha més bones condicions. Aquí, a la Costa Daurada, en un radi de 25 quilòmetre­s hi ha tots els camps, si hi afegeixes l’oferta d’hotels, tens camps a cinc o vint minuts. A més, tenim unes comunicaci­ons excel- lents, amb els aeroports de Barcelona i Reus, i l’estació de l’AVE a Tarragona. És una destinació quasi perfecta. Busquem que la temporada s’allargui tot l’any. Tenim PortAventu­ra, que ja obre molts mesos, i hi volem afegir el golf.

Quin és el golfista tipus?

Moltes vegades, ve un profession­al amb els alumnes, però, generalmen­t, són grups d’amics de clubs que vénen a jugar aquí, normalment una setmana, és el més habitual.

Tots els camps són molt coherents amb la preservaci­ó del medi natural.

Pensa que el camp de golf és una superfície de 60 o 70 hectàrees on ningú molesta els animals. A més, els últims anys s’ha avançat molt amb la qüestió de l’aigua, la majoria la fa servir reciclada. Els camps, a més, també fan un servei de tallafocs.

El golf s’està convertint en un joc popular?

Abans era molt exclusiu, però ara només s’ha de pagar un green fee des de 25 euros ns a 70 euros. S’ha convertit en un esport més habitual, popular, si hi afegeixes el pitch & putt.

 ??  ?? Àngel Llopis. President de l’Associació Costa Daurada Destinació de Golf i Pitch & Putt.
Àngel Llopis. President de l’Associació Costa Daurada Destinació de Golf i Pitch & Putt.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain