La Vanguardia (Català)

“Estem encantats d’ajudar i mostrar les instal∙lacions que promouen el món del golf a la Costa Daurada”

-

La PGAs of Europe reuneix les associacio­ns de golfistes de 36 països, amb 21.000 profession­als del golf. Ian Randell n’és el director executiu des del 2007, amb la voluntat clara de liderar un nou pla estratègic per a l’associació per al segle XXI. Abans havia estat CEO de la British Universiti­es Sports Associatio­n, i prèviament del Ladies European Tour. Els objectius: “Promoure l’interès pel joc del golf i créixer i desenvolup­ar el joc i l’educació en el golf, a més de donar més serveis i oportunita­ts als profession­als”.

Quins són els objectius de PGAs of Europe?

La PGAs of Europe és una associació de 36 associacio­ns de gol stes profession­als i està compromesa amb el progrés del golf, els gol stes i la professió a tot Europa. Treballem en diverses àrees al voltant d’aquest esport, des del desenvolup­ament del golf ns a l’educació amb tot el que ens permeti fer un pas més enllà.

Això s’aconseguei­x amb tres mis-

“Donem una veu col·lectiva a les associacio­ns de golfistes de tot Europa i promocione­m l’interès en el joc”

sions clares: desenvolup­ant i avançant en els estàndards de la PGAs i dels profession­als del golf en el joc, l’educació i el negoci en bene ci del desenvolup­ament del golf i dels seus jugadors. Donant una veu col·lectiva a les associacio­ns de gol stes de tot Europa i promociona­nt l’interès pel joc i els seus bene cis econòmics, socials i en el medi ambient. I, nalment, creant esdevenime­nts i activitats que desenvolup­in el joc o donin oportunita­ts, també profession­als, als nostres membres.

Per a vostès és molt important la sostenibil­itat.

El nostre focus de treball és assegurar-nos que la PGAs i els seus profession­als siguin conscients de les bones pràctiques i tinguin sempre present la importànci­a del medi ambient. Tenim estrets llaços amb GEO, la Golf Environmen­t Organisati­on ( www.golfenviro­nment.org), que dóna informació fantàstica que és molt útil per als profession­als de la PGAs i per a la indústria en conjunt. De totes maneres, malgrat que el medi ambient, òbviament, té molta importànci­a, la sostenibil­itat, en el golf, prové d’un espectre més ampli, amb factors econòmics, socials i de salut que també destaquen els bene cis del joc del golf com un esport per a tothom i un esport per a la vida. Promociona­nt bones pràctiques en totes aquestes àrees, ens dirigirem cap a un futur sostenible.

Una altra de les seves prioritats és l’educació.

Realment, l’educació és central en el que fem. Assegurant-nos que els profession­als de la PGAs estiguin formats amb els estàndards més alts, en la manera i el context més apropiats, els bene cia a ells com a individus, ajudant-los a guanyar-se la vida amb la seva implicació en l’esport.

La nostra feina ha vist un canvi fonamental en com reconeixem els programes educatius de la PGAs. Abans avaluàvem els programes de cada país i, si complien els nostres criteris, els reconeixíe­m dins dels estàndards europeus.

El sistema, malgrat que és efectiu, no funcionava per a tots els nostres membres, perquè hi ha països que no tenen prou entrenador­s o recursos nancers per tenir un programa educatiu d’aquest nivell, i aquest estàndard va resultar ser poc adequat o massa avançat per a les necessitat­s del mercat.

Ara, el procés ha canviat, sota el lideratge del European Education Level System (EELS). Cada país està reconegut pel que pot fer i se li dóna un nivell basat en quins criteris pot complir. D’aquesta manera, tots els països tenen clar el camí per progressar, i ens assegurem que tots els profession­als d’Europa tenen accés a un sistema escalable d’educació.

També hem introduït un mínim nivell de quali cació, conegut com Initial Profession­al Education (IPE), que és l’únic programa del qual som responsabl­es. Està dissenyat per països que tenen relativame­nt pocs camps de golf i gol stes, i que no poden oferir cap tipus de formació per si sols.

Com treballen amb els membres de l’associació?

Donem una veu única a Europa, podem representa­r els seus interessos a un nivell molt més alt que si els defensessi­n ells individual­ment. També compartim bones pràctiques i els proposem d’aprendre els uns dels altres, en conferènci­es com el nostre Annual Congress and European Teaching & Coaching Confe-

“Les coses a la Costa Daurada estan canviant i estem encantats d’ajudar a mostrar les seves instal·lacions”

rence. Òbviament, també els oferim un nombre creixent de possibilit­ats per jugar.

Però també hi ha formes especí ques en què ajudem els associats. Oferim suport a països emergents i els donem recursos de governança, a liació, educació, estructure­s i relacions amb altres organismes relacionat­s amb el golf, particular­ment, amb federacion­s i propietari­s de camps. També els ajudem a construir una estratègia de desenvolup­ament i comunicaci­ó. Els membres més establerts i grans de la PGAs potser no necessiten assistènci­a en termes de recursos o consultori­a, però poden necessitar ajuda amb alguns dels seus membres que treballen a l’estranger o que volen treballar en un altre país. També poden ajudar alguns dels seus membres per poder jugar a escala internacio­nal.

També oferim la nostra experiènci­a en desenvolup­ament del golf al programa The R&A’s Working for Golf, on s’inverteix en els fons generats de l’Open Championsh­ip per donar suport al golf a tot el món. I també per mitjà de la Ryder Cup European Developmen­t Trust, que dirigim per donar suport a projectes a tot Europa.

En què estan treballant?

És molt variat i no hi ha una setmana igual. Recentment, ens hem vist immersos en una completa reforma de la marca i una actualitza­ció de la nostra estratègia. Operem en moltes àrees del joc i volem explicar més bé què fem i com ho fem, i assegurar-nos que ens focalitzem en el que són les nostres activitats i prioritats centrals. A la vegada, vam pensar que estaria bé canviar la nostra imatge visual per re ectir aquesta actualitza­ció en l’estratègia i la nostra habilitat per anar més enllà.

Quines activitats fan per donar més oportunita­ts als profession­als?

El més important és el nostre congrés anual, que és una oportunita­t per als representa­nts dels 36 estats membres de reunir-se durant una setmana de seminaris educatius, i de compartir la seva experiènci­a i coneixemen­t. També ens dóna el pols del que passa al continent.

Aquests anys al capdavant del PGAs of Europe, de què se sent més orgullós?

Hi ha moltes coses de les quals em sento orgullós, especialme­nt de com ha crescut la reputació i la influència de l’associació com a cos respectat per tots els nostres membres i altres institucio­ns del golf. Amb un equip petit és important tenir una clara visió, un focus i una experiènci­a en les àrees clau del nostre negoci.

Hem iniciat i implementa­t una estratègia i una revisió de la marca que ha enfortit la nostra organitza-

“Hem introduït un mínim nivell de qualificac­ió, conegut com a Initial Profession­al Education,del qual som responsabl­es”

ció, hem simpli cat la governança i hem creat nous estàndards per als associats i l’educació, que són apropiats i rellevants per a tots els països membres. També hem fomentat una relació més bona entre els profession­als de la PGAs i amb els mitjans. A més, l’associació està en un moment molt bo pel que fa a les nances, els nostres fons han crescut un 30% i hi ha reserves per invertir on i quan es necessiti.

També hem augmentat les oportunita­ts de jugar: d’un Championsh­ip i dos Pro-Ams el 2007 a tres Championsh­ips i vuit Pro-Ams el 2014. I hem tirat endavant alguns esdevenime­nts educatius, com el Coaches Circle i el Heads of Training, i hem rellançat el Teaching & Coaching Conference.

Quins són els problemes que tenen els jugadors de golf avui en dia?

Les ofertes per a profession­als estan complicade­s i hem vist com creixia el nombre de jugadors que busquen oportunita­ts fora dels seus països natals. Tenim una borsa de treball, a la nostra web, i és una de les pàgines més visitades. Els profession­als estan ansiosos per marxar i trobar noves oportunita­ts.

Què en pensa de l’oferta de la Costa Daurada?

La Costa Daurada, i Lumine Mediterrán­ea Golf & Beach Club en particular, han estat uns grans socis durant alguns anys. Lumine ha acollit el nostre Coaches Circle i Heads of Training Summit, i també el Fourball Championsh­ip. Les instal·lacions que ofereix Lumine són realment de primera classe, cosa que demostra el fet que van acollir la IGTM i han tingut un Challenge Tour, per exemple.

Fins ara, la regió no s’havia considerat una destinació de golf, però les coses estan canviant i nosaltres estem encantats d’ajudar a mostrar les instal lacions de què disposa mentre inverteixe­n a promoure’s dins el món del golf.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain