La Vanguardia (Català)

Creix el planter de joves golfistes de tot Catalunya

Els clubs de la Costa Daurada impulsen activitats per donar a conèixer el golf als més petits i ofereixen oportunita­ts úniques per aprendre’n, amb activitats específiqu­es per a l’estiu, amb casals i cursos destinats a nens i joves als millors camps de la

-

Tots els clubs de golf de la Costa Daurada tenen activitats infantils i classes especials de golf per als més menuts, i en la majoria es fan casals d’estiu, els mesos de juliol i agost. Com no pot ser d’una altra manera, totes aquestes activitats d’estiu es desenvolup­en al voltant del món del golf, però es complement­en amb altres esports i amb l’aprenentat­ge de llengües com l’anglès.

Tornejos per als petits

Al Costa Dorada fan una aposta pel planter potenciant cursos específics per a nens. També participen en les escoles promogudes per la Federa- ció Espanyola de Golf i organitzen i acullen tornejos per a nens durant tot l’any: el XIII Junior & Baby Cup Golf, i el Campionat de Catalunya Infantil, Aleví i Benjamí 2014, una prova de la Federació Catalana de Golf que es va celebrar en aquest club de les comarques tarragonin­es el 19 de maig passat. En el torneig hi van participar un total de 120 nens procedents de tot Catalunya, prova de la vitalitat d’aquest esport entre els més joves.

A l’abril, el club també va organitzar el seu tradiciona­l Trofeu Infantil, reservat a jugadors infantils i júniors, que combina els alumes de l’Escola de Golf amb els seus companys més experiment­ats.

120 nens de tot Catalunya van participar al Costa Dorada en el Campionat Infantil, Aleví i Benjamí 2014

A més, aquest estiu tenen previstes dues activitats: el Summer Camp, per a nens d’entre 7 i 14 anys, impartit íntegramen­t en anglès, que comprèn classes de golf i idiomes i diversos tallers, com ball, vídeo i piscina. I el Casal d’Estiu, amb esports, manu- alitats, tallers de teatre, activitats a la piscina…, tot combinat amb la metodologi­a SNAG Golf i TPI. Els pares poden triar entre inscriure els lls només al matí o tot el dia, amb el dinar inclòs ( ns a les 17 h).

A Lumine tenen un mètode d’aprenentat­ge del golf basat en la diversió i el desenvolup­ament del joc, estructura­t per ajudar els nens i els pares a veure la seva millora per mitjà d’exàmens molt divertits, que posaran a prova la seva evolució en el joc llarg, el joc curt, les regles bàsiques i la preparació física.

Aprendre del mestre

Els nens poden aprendre, a Bonmont, amb un dels millors professors de les comarques tarragonin­es, Ian Williams, un profession­al del golf AAT PGA PRO amb una experiènci­a de més de vint anys. A més, per als que només vulguin passar una estona agradable, a la casa club hi ha un espai per als nens on es desenvolup­en tot tipus d’activitats infantils. Bonmont, a més, té pista de tenis, de pàdel, una piscina i un camp de futbol sala per a quan els nens acaben els entrenamen­ts.

Aigüesverd­s té un bon planter de nens amb molt de nivell que ja juguen en tornejos catalans. Tenen una escola infantil gestionada per e-Project Golf Academy, on els alumnes treballen diferents aspectes del golf, com el joc llarg, el curt, les normes i els búnquers. I cada estiu fan un esplai –al juliol i l’agost– que combina el golf amb classes de pàdel, natació, bàsquet i atletisme.

La qualitat dels nois i noies que practiquen el golf a Catalunya va en augment i, a l’abril, el barceloní Víctor García Broto es va imposar al Campionat d’Espanya Sub’18, que es va celebrar a Bétera (València). Al març, els joves jugadors catalans van fer un paper brillant al I Puntuable Zonal Juvenil, disputat al camp mallorquí de Son Antem.

I els gol stes catalans que juguen a la lliga università­ria catalana ja estan demostrant que surten d’un bon planter. Al maig, Joana Yañez va vèncer al Tiburon Invitation­al (Nebraska), i Elia Folch també va aconseguir un meritori cinquè lloc al Houston Baptist Husky Invitation­al. Anna Felip, jugadora de Northwood University, va aconseguir un segon lloc al 25th Anual Eagle Invitation­al, a Embry-Riddle.

Un bon planter que creix dia a dia des de la Costa Daurada i altres territoris catalans, i que fa del golf infantil i juvenil una activitat per tenir molt en compte en els plans de futur de tots els clubs de golf catalans.

Els joves golfistes catalans ja estan demostrant el seu nivell a les competicio­ns en què participen

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain