La Vanguardia (Català)

Mites punks a Razzmatazz

- BARCELONA Redacció

La mítica banda de punk rock california­na Bad Religion actua aquesta nit a la sala Razzmatazz de Barcelona, acompanyad­a de la banda liderada per Laura Jane Grace, Against Me! El concert, que succeeix el celebrat ahir a la nit a la sala La Riviera de Madrid, forma part del Vans Music Tour 2014, on totes dues bandes presenten els seus últims discos.

En el cas de Bad Religion, el repertori se centrarà en

True North, el seu últim àlbum d’estudi –el setzè de la seva carrera–, llançat el 2013, un enregistra­ment que els seguidors del grup consideren un retorn al so més cru d’aquesta banda fundada fa 35 anys per Greg Graffin, Brett Gurewitz i Jay Bentley, els membres originals que avui continuen integrats a la formació. Sovint se’ls adjudica haver guiat el ressorgime­nt del punk rock i haver inspirat bandes pop punks durant els últims anys de la dècada del 1990, així com d’haver influït al llarg de la seva trajectòri­a un gran nombre de músics del seu estil.

Quant a Against Me!, la banda de Florida presenta el seu recentíssi­m últim enregistra­ment, titulat Transgen- der Dysphoria Blues, al·lusió explícita a la disfòria de gènere –terme clínic amb què es descriu la síndrome dels qui viuen un conflicte entre la seva identitat sexual i la seva anatomia– que Laura Jane Grace (abans, Tom Gabel) va confessar a la revista

Rolling Stone fa dos anys. Amb aquesta són set les edicions del Vans Music Tour, convertit ja en tradició punk rockera i que des d’un començamen­t ha portat al nostre país grans artistes com Pennywise, Lagwagon, Strung Out, Sick Of It All, No Fun At All, Ignite, Terror, No Use For a Name, 7 Seconds, A Wilhelm Scream, The Toy Dolls, Street Dogs o Parkway Drive, entre d’altres.

c

 ?? ARXIU ??
ARXIU

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain