La Vanguardia (Català)

La Fiscalia alenteix el progrés del cas Neymar

- JOSÉ MARÍA BRUNET Madrid

La Fiscalia va demanar ahir al jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz que citi com a testimoni el pare del jugador Neymar da Silva i que no convoqui ara per ara l’actual president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu. El fiscal José Perals va contestar d’aquesta manera als informes que va demanar el magistrat després de la recepció dels dictàmens de l’Agència Tributària que assenyalav­en que l’entitat hauria deixat d’abonar almenys 9,1 milions d’euros en relació amb l’Impost sobre la Renda dels No Residents (IRNR) i l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), tot això en ocasió del fitxatge del davanter brasiler.

El jutge Ruz volia saber si la Fiscalia considerav­a necessari ampliar les imputacion­s inicials, adreçades contra l’expresiden­t del FC Barcelona, Sandro Rosell, i el club, com a persona jurídica. La resposta rebuda implica que el fiscal vol avançar a poc a poc, sense precipitac­ions. La Fiscalia ha evitat demanar la citació de Bartomeu i l’ha supeditada al resultat d’una sèrie de diligèncie­s, entre les quals hi ha la compareixe­nça de Rosell i la seva versió dels fets, així com a la declaració del pare de Neymar.

Fent-ho així, la Fiscalia de l’Audiència ha pres en considerac­ió la petició formulada per l’entitat, que veia necessari que el magistrat esperés a sentir la declaració de Rosell i del representa­nt legal del club, Antoni Rossich, previstes per al 22 de juliol, abans de decidir si creu necessari citar Bartomeu i el vicepresid­ent econòmic, Javier Faus. El més probable és que el jutge accepti la petició del fiscal, tenint en compte, a més, les peticions paral·leles del FC Barcelona, parcialmen­t coincident­s.

Abans de fer més citacions, en definitiva, el fiscal vol que el pare del jugador, Neymar da Silva Santos, aporti les factures de l’any 2013 correspone­nts al 5% de comissió sobre els ingres- sos fixos i variables del futbolista i de la societat que el representa­va, N&N, que es va derivar del contracte.

Perals també condiciona l’existència de noves imputacion­s al resultat de les diligèncie­s que demana, entre les quals hi

El fiscal vol sentir el pare de Neymar i Rosell abans de parlar de més imputacion­s

ha la designació d’un pèrit que s’encarregar­à de fer un informe sobre els comptes del club dels anys en què es va procedir a pagar la remuneraci­ó i els contractes derivats del fitxatge de Neymar. L’expert haurà d’aclarir si aquests pagaments es van incloure en els comptes oficials.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain