La Vanguardia (Català)

El mercat dels EUA acapara les vendes de genèrics d’esteve

Pensa Pharma desenvolup­a a Martorelle­s un omeprazol de nova generació

- AINTZANE GASTESI Barcelona

Pensa Pharma, la filial de medicament­s genèrics d’Esteve, s’ha convertit en la divisió del laboratori amb més capacitat de generar negoci, bàsicament perquè l’exportació suposa un 85% de les seves vendes, davant el 56% de vendes internacio­nals del conjunt del Grup Esteve. Mentre l’àrea farmacèuti­ca d’Esteve continua immersa en un procés de reestructu­ració

Mentre Esteve continua amb el pla de reestructu­ració, Pensa preveu créixer un 20% aquest any

que va suposar retallades dràstiques de plantilla durant el 2013 i no preveu tornar al creixement fins al pròxim exercici, Pensa Pharma creix a un ritme del 20% anual. Amb una facturació de 308 milions d’euros, l’àrea de genèrics ja suposa el 35% de les vendes d’Esteve.

Aquest 2014, la filial preveu continuar creixent un 20%, sobretot gràcies al llançament al mercat dels Estats Units de la duloxetina, un fàrmac per al tractament de la depressió que ha estat totalment desenvolup­at i produït a les instal·laci ons d’Esteve; inclosa la fabricació, a la planta de Martorelle­s. “Els EUA suposen el 75% de les nostres vendes”, va explicar el director general de Pensa Pharma, Francesc Navarro. “Per als propers anys, estem sondejant nous mercats a l’Àsia, en països com Corea o el Japó, a Llatinoamè­rica i a l’Àfrica, però sempre en països d’alt poder adquisitiu”, assegura Navarro.

La companyia acaba de llançar al mercat una nova versió de l’omeprazol en la qual ha invertit quatre anys i més d’un milió d’euros i que ha estat desenvolup­ada a la planta de Martorelle­s. “La innovació permet una càpsula més petita i més fàcil d’empassar, i reduir més de la meitat la mida de la caixa”, van explicar els responsabl­es de la companyia.

Pensa Pharma preveu tancar quatre o cinc acords a nivell internacio­nal per distribuir el nou omeprazol en altres països i començarà a vendre’l directamen­t als EUA a través de la seva filial el 2016. A Espanya, ja es comerciali­tza amb la seva pròpia marca, així com sota les marques Kern, Cinfa i Mylan. La companyia té una quota de mercat de l’omeprazol del 33% a Espanya i del 20% als Estats Units, que preveu incrementa­r amb el nou format.

 ?? GEMMA MIRALDA ?? El nou omeprazol s’ha desenvolup­at a la planta de Martorelle­s
GEMMA MIRALDA El nou omeprazol s’ha desenvolup­at a la planta de Martorelle­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain