La Vanguardia (Català)

El duel etern

Els blancs són favorits en un partit entre dos equips tocats després d’una temporada dura

- JUAN ANTONIO CASANOVA

Com fa dos anys (títol blaugrana, 3-2) i la temporada passada (victòria blanca, 3-2), Madrid i Barcelona s’enfronten a partir d’avui (21.30 h) en la final de la Lliga Endesa. La vuitena consecutiv­a per als de Xavi Pascual. En el global dels playoffs estan igualats a 30 victòries, encara que el Barça va guanyar una sèrie més: vuit a set.

Com fa dos anys (títol blaugrana, 3-2) i la temporada passada (triomf blanc, 3-2), el Reial Madrid i el Barcelona s’enfronten a partir d’avui (21.30 h) a la final de la Lliga Endesa. La vuitena consecutiv­a per als de Xavi Pascual. Hi haurà desempat segur... en el global de les seves confrontac­ions als playoffs, ja que ara estan igualats a 30 victòries. Això sí, el Barça va guanyar una sèrie més: vuit a set. Però només cal viure el present. I en això pensen els blaugrana, decidits a demostrar que el que va passar a la final four de Milà (derrota per 38 punts) va ser un accident irrepetibl­e. En qualsevol cas, el teòric favorit és el Reial Madrid, que té avantatge de pista... i aquesta temporada només ha perdut un dels 32 partits que ha jugat a casa entre la Lliga i l’Eurolliga. Però és evident que la duresa de la campa- nya ha tingut conseqüènc­ies en tots dos equips.

Així ho va explicar ahir l’entrenador barcelonis­ta, Xavi Pascual, en l’acte de presentaci­ó de la final: “És una temporada amb moltíssims partits que passen factura, però a hores d’ara la que et porta és la ment. El desig d’acon- seguir aquest trofeu t’ha de portar fins on no et portin les cames. Es presenta un nou repte i cal afrontar-lo com a tal. Caldrà lluitar per aconseguir alguna victòria fora”.

“Comença tot de zero i el que ha passat abans no compta. Ens hem guanyat l’avantatge de camp, però comença un playoff final i els dos partim de zero”, va assenyalar, d’altra banda, el tècnic madridista, Pablo Laso.

És clar que el sostre de l’equip blanc se situa més amunt que el del blaugrana, però també que el primer ha perdut la frescor que durant uns mesos el va fer total- ment imbatible. Se li nota el sobreesfor­ç a què el van obligar les llargues lesions de Carroll i Draper (aquest podria reaparèixe­r a la final) i que Rudy Fernández estigui jugant amb un dit de la mà trencat tampoc no és una bona notícia. D’altra banda, si alguna cosa distingeix el grup de Pascual és, a banda de la seva fortalesa defensiva (72,1 p en contra en els playoffs), la capacitat de competir al màxim fins i tot en les condicions més desfavorab­les. Sí, cal oblidar una altra vegada Milà; millor pensar en la final de la Lliga 2011-12.

En teoria, és en el joc interior on el Barcelona podria treure més avantatge, tenint en compte que Tomic sol jugar bé contra el

“El desig d’aconseguir aquest trofeu t’ha de portar fins on no et portin les cames” “Ells surten com a favorits, però intentarem lluitar al màxim”

seu anterior equip. El pivot croat s’està mostrant molt irregular en aquests playoffs, però el problema blaugrana més important en la semifinal contra el València ha estat la tremenda davallada de tres bons tiradors: Abrines ha fet de mitjana només 2,8 punts; Oleson, 2,4, i Nachbar, que va marcar 15 en l’últim quart del primer partit, es va quedar en 0, 5, 2 i 0 en els altres quatre. Sort que hi havia Marcelinho...

I sempre queda Navarro, l’home rècord del clàssic en l’època ACB: el d’avui serà el número 52 per a ell, a la seva dotzena final de Lliga. “Ells surten com a favorits –reconeix el capità blaugrana–, però estem orgullosos de com hem tirat endavant la semifinal i intentarem lluitar al màxim. En el partit de l’Eurolliga ens van guanyar molt bé, però no per això deixarem de lluitar”.

D’altra banda, el Madrid ha trobat a faltar la millor versió de Rudy i sobretot de Sergio Rodríguez, però Bourousis ha crescut i Llull i Felipe Reyes, que cada dia juga millor, van evitar més problemes en l’espectacul­ar sèrie amb l’Unicaja, en la qual dues victòries blanques van arribar a la pròrroga, la qual cosa els ha permès mantenir el seu altíssim ritme anotador (88,3 p).

 ?? ACB FOTOS ?? Entrenador­s i capitans (Felipe Reyes, Pablo Laso, Xavi Pascual i Juan Carlos Navarro) ahir en la presentaci­ó de la final
ACB FOTOS Entrenador­s i capitans (Felipe Reyes, Pablo Laso, Xavi Pascual i Juan Carlos Navarro) ahir en la presentaci­ó de la final

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain