La Vanguardia (Català)

Iceta veu en la doble pregunta el principal escull per a la consulta

-

Miquel Iceta continua amb la seva campanya per convertir-se en primer secretari del PSC i ha començat a introduir alguns matisos en el discurs socialista. En diverses entreviste­s concedides ahir, Iceta va assegurar que està a favor d’una consulta sobre la relació de Catalunya amb la resta d’Espanya, sent la reforma federal la seva aposta, i va assenyalar la doble pregunta triada per CiU i ERC com el principal “problema” perquè aquesta es dugui a terme.

Iceta va advertir en aquest sentit que “de la manera com ho està fent” el Govern d’Artur Mas, sense negociar amb el Govern central, la consulta no es durà a terme. “El 9-N no hi haurà consulta, ho sap tothom, perquè el camí és equivocat”, va assegurar. Per Iceta, la pregunta pactada per CiU, ERC, ICV i la CUP és “un nyap”, per la qual cosa mai no hauria estat en aquesta foto. “No és una pregunta, és una enquesta”, va ironitzar, mentre va assenyalar que el PSC podria votar a favor de la llei de consultes que es tramita en el Parlament, encara que consideri que la norma no serveix per convocar la consulta que es preveu per al 9-N.

Les paraules d’Iceta van tenir resposta per part de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que es va mostrar oberta a modificar la pregunta pactada per sumar el PSC. “Si aconseguim que hi hagi més gent en l’acord, no crec que hagi de ser un problema modificar la pregunta”, va concloure De Gispert durant un dinar-col·loqui en la Cambra de Comerç de Barcelona. La presidenta del Parlament es va desfer en elogis cap a Iceta – “gran coneixedor del PSC, l’estima, té ganes de redirigir-lo i és molt institucio­nal– per concloure que l’aspirant a liderar el PSC és “capaç de donar el canvi a les debilitats i problemes que hi pugui haver” per tirar endavant tant la llei de consultes com la llei electoral.

D’altra banda, Iceta va voler deixar clar que si es converteix en primer secretari del PSC apostarà per continuar col·laborant amb el

Núria de Gispert, partidària de canviar la pregunta si el PSC s’afegeix al consens pro consulta

PSOE, malgrat les seves diferèncie­s sobre el dret a decidir. Així que va tornar a desafiar els dirigents que vulguin desfer la relació amb els socialiste­s de la resta d’Espanya a presentar un candidat a la primera secretaria del PSC.

 ?? PEDRO MADUEÑO / ARXIU ?? Miquel Iceta
PEDRO MADUEÑO / ARXIU Miquel Iceta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain