La Vanguardia (Català)

Repetir curs

-

Avui dia, tothom té la mentalitat que és més important el que diu un paper que no pas els valors que cadascú de nosaltres podem tenir. La societat ens ha portat a aquesta concepció.

Quantes vegades hem sentit una persona repetidora dir que vol fer la selectivit­at? Segurament moltes. I els nostres pensa- ments ens han dut a pressuposa­r que aquella persona no podia ferla. I per què? Perquè potser s’ha dedicat, encara que no en tots els casos, a fer coses que realment la fan més intel·ligent a la hora d’enfrontar-se a la vida. Segur que coneixem la típica persona que davant d’un examen treu un resultat excel·lent, però pel que fa al dia a dia no s’hi sap enfrontar.

El problema és que creiem que els que han repetit s’han estat gratant la panxa tot el curs. I no sempre és així. Hi ha moltes persones que els costa molt estudiar. I no és perquè no els agradi: simplement els costa.

Repetir curs no significa ser un fracassat o saber-ne menys. Sinó que significa que et costa més. I, a la vegada, representa una oportunita­t per aprendre més sobre allò que s’ha treballat tot el curs.

Els valors i el coneixemen­t d’una persona no es troben en una acreditaci­ó acadèmica, sinó en el dia a dia de cada persona i en la manera d’enfrontar-se i respondre a les situacions en què la vida ens posa a prova constantme­nt.

OLGA GILI I OLIVA

Sallent

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain