La Vanguardia (Català)

Una escola concertada de Barcelona tanca per “problemes econòmics”

- MAITE GUTIÉRREZ Barcelona

Una escola concertada de Sarrià-Sant Gervasi, l’escola Stel·la, tancarà per sempre quan acabi el juny. Els 400 alumnes que hi estudien, les famílies i la trentena de professors que hi treballen es van assabentar de la notícia fa menys d’un mes. El 23 de maig els propietari­s del centre van reunir la comunitat escolar per comunicar-los que no hi hauria escola el curs que ve. Aquest anunci va agafar per sorpresa tothom i va obligar les famílies a buscar una nova escola de manera urgent. El període de preinscrip­ció escolar va acabar el 15 de maig, encara que la matriculac­ió es formalitza al juny.

Els propietari­s de l’escola addueixen “problemes econòmics” per justificar el tancament. “Tenim poques preinscrip­cions per al curs que ve i hem perdut el concert del Departamen­t d’Ensenyamen­t en algunes aules perquè no arribem al mínim d’alumnes, no podem continuar”, assenyala la propietàri­a de Stel·la, Montserrat Nogués. Segons aquesta, la baixada de la natalitat i la crisi econòmica han afectat tant el centre que no tenen “més remei que tancar”.

Les famílies i els professors entenen que l’escola no anava bé, però no comparteix­en la manera de fer dels propietari­s a l’hora de gestionar el procés de tancament. “Ens han avisat amb molt poc temps de marge”, assenyalen. Ensenyamen­t va conèixer la decisió dels propietari­s la mateixa setmana que els pares i professors. La conselleri­a va dir a l’escola que havia de mantenir el centre obert un curs més perquè les famílies tinguessin temps de buscar una alternativ­a amb calma, però, segons el Departamen­t, els titulars de Stel·la van assenyalar que no podien sostenir l’escola oberta ni un any més. Fonts de la conselleri­a assenyalen a més que la situació econòmica del centre està en fase de “judicialit­zació”, i que per això es va autoritzar el tancament aquest curs, sempre que es trobés una nova escola als alumnes. Dels 400 estudiants, el 95% ja té un centre assignat.

La societat que gestiona Stel·la ha declarat concurs de creditors. Els professors i la resta de personal es queden sense feina i proven ara de trobar-ne en algun altre centre. L’anunci de tancament ha afectat molt tant els alumnes com els docents.

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? L’escola Stel·la, al carrer Esperança de Barcelona
MANÉ ESPINOSA L’escola Stel·la, al carrer Esperança de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain