La Vanguardia (Català)

L’aeroport de Barcelona, escollit el millor d’Europa

- RAÚL MONTILLA El Prat de Llobregat

L’Airport Council Internatio­nal (ACI) ha reconegut l’aeroport de Barcelona-el Prat com el millor d’Europa. Ho ha fet en la categoria d’aeròdroms amb més de 25 milions de passatgers anuals i en el transcurs de la seva assemblea anual a Europa, que va tenir lloc dimarts a la nit a la ciutat alemanya de Frankfurt.

L’ACI és l’única associació profession­al mundial d’operadors d’aeroports. Només la seva secció europea representa més de 450 instal·lacions, d’un total de 44 països, que sumen el 90% del trànsit aeri comercial del vell continent. És a dir, més de mil milions de passatgers anuals.

Segons fonts de la institució, l’aeroport de Barcelona va ser escollit el millor per unanimitat del jurat, format per membres independen­ts d’Eurocontro­l, la Conferènci­a Europea d’Aviació Civil, el World Tourism Forum i la revista Air Transport World. La decisió la va argumentar pel bon resultat que ha obtingut en totes les àrees clau examinades, tot i que va destacar el seu fort compromís amb la sostenibil­itat (les instal·lacions queden just al delta del Llobregat, una de les zones humides més importants de Catalunya) i, alhora, el seu gran increment de noves rutes i del trànsit internacio­nal en un any, el 2013, que va tancar amb 35,2 milions de passatgers malgrat el context econòmic global que continua afectant negativame­nt molts aeroports del continent. Fonts d’AENA van recordar que és la segona vegada que Barcelona rep aquest guardó. La primera va ser fa quatre anys. Aquest cop el reconeixem­ent coincideix amb el cinquè aniversari de l’entrada en funcioname­nt de la terminal 1.

La categoria en la qual s’ha imposat Barcelona és la principal, atès que hi competeixe­n tots els grans aeroports europeus a causa de l’alta quantitat de passatgers, però també hi va haver altres guardonats. El London City Airport va ser reconegut com a millor aeroport de fins a 5 milions d’usuaris pel seu afany d’innovar i la qualitat dels serveis (té, per exemple, wi-fi de franc). En la categoria de 5 a 10 milions es va imposar Stuttgart, pels bons resultats en totes les àrees, tot i que també es va destacar la feina feta per enfortir la relació amb la comunitat local. I, finalment, el guardó per a les instal·lacions amb una quantitat de passatgers que va dels 10 als 25 milions va recaure en l’aeroport internacio­nal d’Atenes, per la forta reorganitz­ació que ha dut a terme (reestructu­ració econòmica) però mantenint sempre l’alta qualitat dels serveis.

 ?? DAVID AIROB / ARXIU ?? Un avió a punt d’aterrar a les pistes del Prat
DAVID AIROB / ARXIU Un avió a punt d’aterrar a les pistes del Prat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain