La Vanguardia (Català)

Comença la vida de solters

Antonio Banderas es compra un àtic a Màlaga i Melanie Griffith s’esborra el tatuatge

- ADOLFO S. RUIZ Sevilla

Melanie Griffith i Antonio Banderas comencen a fer els primers passos com a nous solters i a prendre mesures vistoses, impensable­s fins fa uns mesos, quan eren una de les parelles més sòlides de Hollywood. Griffith busca com esborrar el nom d’Antonio del seu famós tatuatge i l’actor malagueny prepara el que serà el seu refugi privat a la Costa del Sol. Després vindrà la baralla, que s’anuncia aferrissad­a, pel repartimen­t dels béns adquirits durant el temps que va durar l’amor entre tots dos, 18 anys concretame­nt, i que estan valorats en uns 37 milions d’euros.

Griffith va assistir dimarts al festival de cinema de Taormina (Sicília) amb el cor buit. Literalmen­t. On abans deia “Antonio” dins d’un cor tatuat al braç dret, ara no hi ha res. Una àmplia capa de maquillatg­e ocultava el nom del que fins ara ha estat el seu marit en espera que l’esborrin de manera definitiva amb làser. Si bé abans era un procés complex, ara és un procés senzill si s’utilitza l’efecte fotomecàni­c del làser, que actua sobre les partícules de pigments que hi ha en el color dels tatuatges i els trenca en altres de més petites. Un mes després, les cèl·lules van netejant la pell.

A Griffith la va acompanyar a tota hora la seva amiga Eva Longoria, que també té experiènci­a en ruptures traumàtiqu­es. Tot i que el que va passar la protagonis­ta de Mujeres desesperad­as va ser pitjor, perquè es va haver d’esborrar fins a tres tatuatges en què explicitav­a la seva passió per Tony Parker, el jugador francès de bàsquet. Al qual, per cert, les coses li van d’allò més bé des de la separació de Longoria: Parker ha estat campió d’Europa amb França i acaba de guanyar a l’NBA amb els San Antonio Spurs.

Mentrestan­t, Antonio Bande-

L’actriu ha anat al festival de cinema de Taormina, a Sicília, amb la seva amiga Eva Longoria

ras es rehabilita a bon ritme, sota la supervisió del seu germà Javier, l’àtic que ha adquirit al carrer Alcazabill­a, una zona malaguenya totalment restringid­a al trànsit, i des d’on té unes vistes magnífique­s al teatre romà, descobert el 1951 i que es va acabar d’excavar el 2010. Banderas ha reconegut en diverses ocasions que enyora els seus temps de nen, en què vivia a l’última planta d’un edifici del carrer Sebastián Souvirón, en un pis amb una gran terrassa.

Al centre de la via hi ha una petita piràmide de vidre que permet observar les restes arqueològi­ques, principalm­ent pilons per a la fabricació de garum, la salsa preparada amb el rebuig de peix que els romans utilitzave­n per assaonar tots els menjars. Per sobre del teatre s’aixeca la monumental alcassaba de la ciutat, amb els jardins dedicats a Avice-

bró (1021-1058), poeta i filòsof malagueny andalusí.

Com a conseqüènc­ia del nomadisme de la seva carrera cinematogr­àfica, l’actor mai no havia tingut casa a Màlaga, encara que sí que té un xalet a Marbella, la propietat del qual s’haurà de dirimir en el procés de divorci. Banderas sempre ha estat molt lligat a la seva ciutat, en especial a la Setmana Santa, de la qual ara podrà gaudir des d’un habitatge de la seva propietat, sense necessitat d’instal·lar-se en hotels. Les confraries dels Estudiants i la del Sepulcre tenen la seva casa-germandat en el mateix Alcazabill­a.

La via té una llargada de 250 metres i s’hi concentren bars i restaurant­s. A la part central hi ha la façana posterior del Museu Picasso, mentre que al costat més proper a l’alcassaba hi ha l’edifici del cinema Albéniz, construït el 1945 i que combina l’arquitectu­ra historicis­ta amb l’estil californià. Tot això contri- buirà que Banderas no enyori la seva vida als Estats Units. si finalment decideix instal·lar-se un altre cop a Màlaga, una possibilit­at cada vegada més propera. “El meu somni és establir-me a Màlaga per fer cinema des d’aquí. Ara es pot treballar des de Màlaga com des de Hollywood”, assegura.

 ??  ??
 ?? GARCÍA SANTOS / ‘El PAÍS’ ?? L’àtic. Antonio Banderas ha comprat un àtic a la zona restringid­a al trànsit del centre de Màlaga i ara l’està rehabilita­nt.
GARCÍA SANTOS / ‘El PAÍS’ L’àtic. Antonio Banderas ha comprat un àtic a la zona restringid­a al trànsit del centre de Màlaga i ara l’està rehabilita­nt.
 ?? GTRESONLIN­E ?? El tatuatge. Melanie Griffith ha estat aquests dies a Taormina (Sicília) on ha l’han convidada al festival de cinema per rebre un homenatge per la seva carrera. Dimarts a la nit a la gala de premis va sorprendre quan va aparèixer amb el nom d’Antonio...
GTRESONLIN­E El tatuatge. Melanie Griffith ha estat aquests dies a Taormina (Sicília) on ha l’han convidada al festival de cinema per rebre un homenatge per la seva carrera. Dimarts a la nit a la gala de premis va sorprendre quan va aparèixer amb el nom d’Antonio...
 ?? CLAUDIO ONORATI / EFE ??
CLAUDIO ONORATI / EFE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain