La Vanguardia (Català)

David Bisbal, disc, gira i una nova felicitat

El cantant torna a Espanya per als concerts d’estiu

- JOSEP SANDOVAL

Diuen que qui perd els orígens perd identitat: David Bisbal no en perdrà mai. Apareix pels volts de dos quarts d’onze, puntual, amb un toc de son que corregeix al cap de pocs minuts. A la segona intenció ja és el Bisbal d’abans, però fet tot un home i un nom. Aspecte juvenil, amb 35 anys d’una eterna joventut. Cabellera acuradamen­t informal sobre un front net i honrat com la seva abraçada, la seva mirada. Amb una mà en l’honestedat exhibeix un present de passat orgullós, superat l’èxit passatger fruit d’aquell concurs de veus noves, d’una de les variants de la qual és jurat avui, 13 anys després.

Acaba d’arribar de la gira americana, dos mesos i mig amb els temes del seu nou disc, Tu y yo, que ven amb gràcia: “No el pirategis”, somriu “aquí hi és tot”. Aquest tot inclou el migmetratg­e Tu i yo, que protagonit­za amb María Valverde (elogia el repartimen­t de memòria i el director Quique Maíllo), i recorda que la portada és vermella, l’anterior era igual però blava: “mira, blaugrana”, deixa anar com a picada d’ull amable a una terra que el va acollir amb afecte i amb què té una extraordin­ària relació: la feliç abraçada amb Josep Maria Mainat (el trinco de la productora Gestmusic que va gestar els seus primers passos) i la selfie (Bisbal puntualitz­a: “zerfi”) que es deixen donen fe que la relació és, anys després, fluida i bona.

Fidel a l’origen que esmentem al principi, Bisbal parla de la seva Almeria natal, on va començar els concerts espanyols. La se-

va ciutat sempre hi és, obrint o tancant una gira que acollirà el xou audiovisua­l al Palau Sant Jordi de Barcelona el 5 de juliol i que acaba el 27 de setembre a l’Arena de Bilbao.

Bisbal es continua emocionant quan a Almeria reconeix els seus éssers estimats a les primeres files, però sent la mateixa emoció i respecte davant el seu poble com davant l’audiència del Royal Albert Hall: pot impression­ar el decorat, però el sentiment és el mateix, la dedicació pot tenir un cert matís diferencia­l, però el cor, com l’amor, és a tot arreu.

Amb una carrera completa i un èxit sense ombra de dubte, assegura que té temps per a tot. Per als seus pares (“o vénen o hi vaig jo”), per a la seva filla Ella, que adora amb bogeria. I per descomptat per a l’amor, que sembla l’home està mig enamorat d’una model argentina, Eugenia Suárez, la china, amb qui ha rodat el videoclip de Hoy, per al

talk show mexicà d’aquest títol. “Sí, estic amb ella, ets el primer a qui ho dic”, em menteix en to promociona­l. Però a David se li perdona tot, perquè estem desitjant que trobi l’amor amb majúscules, que continua sent l’objectiu que se li resisteix.

Tot una estrella, l’acompanyen personal de la discogràfi-

El Palau Sant Jordi de Barcelona acollirà el 5 de juliol el xou audiovisua­l del cantant

ca, el road mànager i un impression­ant físic que podria ser guardaespa­tlles, preparador físic o, simplement, algú disposat a protegir Bisbal de les fans que apareixen a qualsevol hora en qualsevol lloc. Totes amb el Tu y yo a la mà. Elles i ell, un tros per a cadascuna.

c

 ??  ?? David
David
 ??  ??
 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Bisbal ahir a primera hora del matí al plató de la redacció digital d’aquesta casa
ANA JIMÉNEZ Bisbal ahir a primera hora del matí al plató de la redacció digital d’aquesta casa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain