La Vanguardia (Català)

Telefónica vol tot Canal+

Després de la recent compra a Prisa, l’operadora fa una oferta a Mediaset pel 22% de la plataforma de televisió de pagament

- FRANCESC BRACERO Barcelona

Telefónica ho aposta tot a Canal+. L’operadora ha presentat una oferta a Mediaset per aconseguir el seu 22% de la plataforma de televisió de pagament i arribar al cent per cent si les autoritats autoritzen aquesta operació juntament amb l’oferta que va presentar a començamen­ts d’aquest mes a Prisa pel seu 56%.

L’oferta de Telefónica a Mediaset, per 295 milions d’euros, és proporcion­al a la de 750 milions que va fer a Prisa. L’operadora podria pagar a Mediaset fins a 60 milions d’euros més en funció d’algunes variables, com obtenir el vistiplau dels organismes reguladors de competènci­a (10 milions), l’evolució de la cartera de clients de Canal+ (20 milions) i la seva renúncia al dret d’adquisició sobre la participac­ió de Prisa (30 milions).

Tota l’operació empresa per Telefónica porta molt clar l’objectiu de convertir-se en una operadora digital amb continguts de primera categoria i la més extensa xarxa de fibra òptica. La cartera de clients de Canal+ és en aquests moments d’1,66 milions de clients. El 2013, Canal+ va ingressar 1.166 milions d’euros i el seu benefici brut va ser de 28 milions d’euros. L’ingrés mitjà per abonat és de 43,5 euros al mes.

A més de la seva xarxa de fibra òptica i de la seva actual plataforma Movistar TV, Telefónica disposaria en aquest cas del sistema de recepció per satèl·lit que avui tenen la majoria de clients de Canal+ i la seva àmplia oferta de canals, molts d’ells en alta definició. Tant els canals propis de la pla- taforma, que inclouen una àmplia oferta de cinema, sèries i drets esportius, com altres d’externs ofereixen molts dels principals continguts de gamma su-

L’operació donarà el lideratge en la distribuci­ó de continguts: falta l’aval del regulador

perior d’estrena mundial. Canal+ té a més Yomvi, una completíss­ima plataforma de vídeo sota demanda.

L’abril passat, el grup de telecomuni­cacions que presideix César Alierta va llançar una nova oferta del seu paquet integrat de telefonia fixa i mòbil, internet i televisió, Movistar Fusión, que té tres milions de clients. Telefónica va anunciar que els usuaris que tinguessin contractat aquests paquets serien migrats a la fibra òptica sense costos addicional­s.

La resolució de la compra queda ara pendent de les autoritats de competènci­a. Pel volum de l’operació, ha de ser notificada a la Comissió Europea, encara que Telefónica pot demanar que la compra sigui analitzada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competènci­a. Les autoritats regulatòri­es de competènci­a poden acceptar l’operació proposada per Telefónica, rebutjarla o bé acceptar-la amb com- promisos d’obligat compliment.

L’únic termòmetre del moviment de Telefónica va ser ahir la borsa, que va acollir amb bones perspectiv­es l’oferta per aconseguir la totalitat de Canal+. Telefónica va pujar un 1,88%, la qual cosa eleva els seus valors a les xifres de finals del 2011. ), mentre que Mediaset també va registrar un augment de l’1,07%.

Mediaset és propietàri­a del 22% de Canal+ des de l’acord de fusió de Telecinco i Cuatro, que es va assolir el desembre del 2009 i es va fer efectiu el novembre del 2010. Mediaset va ser multada per la Comissió Nacional de la Competènci­a (CNC) amb 15,6 milions d’euros per incomplir algunes de les condicions imposades.

 ?? HBO ?? Canal+ té continguts de primera categoria, com l’aclamada Juego de tronos, d’HBO
HBO Canal+ té continguts de primera categoria, com l’aclamada Juego de tronos, d’HBO

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain