La Vanguardia (Català)

Simpatia pel diable

Luis Suárez reapareix i amenaça els seus col·legues del Liverpool

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Hi ha poques coses més angleses que els Rolling Stones. Les seves satàniques majestats van publicar el 1968 el disc Beggars Banquet, que incloïa el senzill Sym

pathy for the devil. Així se senten els aficionats del Liverpool abans que Anglaterra es jugui el seu futur al Mundial contra l’Uruguai. Qui perdi ja podrà anar preparant les maletes perquè haurà de tornar a casa. Per això horroritza tant la reaparició del golejador Luis Suárez, de 27 anys, el 9 més cotitzat del moment.

Suárez va escalfar-se dissabte però no va sortir ni quan Costa Rica es va avançar. Tabárez –que perd Lugano per lesió i Maxi Pereira per sanció– el va reservar per a les dues grans batalles: avui contra Anglaterra, dimarts contra Itàlia. És cert que no juga des de l’11 de maig passat per una artroscòpi­a al genoll esquerre, però és la primera final i el seu olfacte de gol és vital per als charrúas amb tres gols en el Mundial passat i 11 dianes en la classifica­ció per a aquest.

Ningú millor que els anglesos coneix del que és capaç el davanter de Salto. Tots els equips de la Premier el temen. Tots han patit la seva fam. Tots han comprovat la seva determinac­ió. Si hi ha un davanter que viu pel gol i per al gol és Luisito, un vampir de l’àrea. Tot i això, per als seguidors del Liverpool la sensació serà diferent perquè Anfield l’adora. El veneren. És el seu set, el seu diable. “El nostre fill de puta”, parafrasej­ant Roosevelt. L’aplaudeixe­n tot l’any. I com que en gaudeixen mentre els altres el pateixen saben que ell és el perill personific­at.

I els qui més bé ho poden dir són Glenn Johnson, Henderson, Steven Gerrard, Sterling i Sturridge, els seus companys, titulars tots cinc, al bàndol de Hodgson. “És el millor amb qui he jugat”, sol dir el capità red i dels pross. I ell es mostra orgullós de la por que infon. “Conec tots els jugadors de la selecció anglesa, els meus companys i els dels altres equips. Tenen debilitats defensives que hem d’explotar”, amenaça Suárez.

Aquest curs l’uruguaià, que va arribar al Liverpool el febrer del 2011 per 27 milions, ha marcat 31 gols –deu més que Sturridge, cap de penal– en 33 partits i compartirà la Bota d’Or amb Cristiano. Però dels grans només ha marcat al United. I a Hart no el bat des del 26 d’agost del 2012. Però avui Suárez pot arribar a ser molt i molt antipàtic.

 ?? DANI GARCÍA / AFP ?? L’uruguaià Luis Suárez, 31 gols a la Premier amb el Liverpool
DANI GARCÍA / AFP L’uruguaià Luis Suárez, 31 gols a la Premier amb el Liverpool
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain