La Vanguardia (Català)

El Barcelona paga 12 milions per Bravo

Zubi va descartar Ochoa, que va ser ofert de franc recentment

- A. LÓPEZ / C. RUIPÉREZ Barcelona

El Barcelona ja té la porteria coberta amb Claudio Bravo –el seu fitxatge es tancarà avui–, MarcAndré ter Stegen i Jordi Masip, el porter del filial que puja al primer equip. El xilè es convertirà en la tercera incorporac­ió del Barça 2014-15 després de l’arribada de Ter Stegen i Ivan Rakitic. El club blaugrana ha arribat a un acord amb la Reial Societat pel traspàs del porter. El Barça pagarà 12 milions a l’entitat donostiarr­a pels seus drets, i el jugador, de 31 anys, firmarà per les quatre pròximes temporades.

La clau per desbloquej­ar el fitxatge de Bravo va ser deslligar de l’operació Jonathan dos Santos. Ni el mexicà ni la Reial Societat no acceptaven una cessió sinó que volien una venda definitiva. Sense el migcampist­a com a moneda de canvi, el preu del porter va pujar. Ara el Barça pagarà una mica més de 12 milions per l’internacio­nal xilè. Després de l’acord, els dos clubs se citen per continuar negociant per Dos San- tos.

Porter fiable, Bravo, que va arribar el 2006 a Sant Sebastià procedent del Colo Colo, destaca per un gran joc de peus i ha jugat 229 (57 a Segona) en vuit temporades a Anoeta. A més, el xilè també té experiènci­a a la Champions.

El Barcelona paga per ell la mateixa quantitat que va pagar al

COMPETÈNCI­A PER L’1 El porter xilè costa el mateix que Ter Stegen i lluitarà amb l’alemany per la titularita­t

Borussia Mönchengla­dbach per Ter Stegen, de 22 anys. Així que Bravo, a diferència del que passava anteriorme­nt amb Valdés i Pinto, aterra al Camp Nou per lluitar i competir per la titularita­t. A favor seu juguen el seu coneixemen­t de la Lliga i que no ha d’aprendre a parlar castellà.

Bravo ha estat sempre el segon objectiu del Barcelona després de lligar Ter Stegen. Per ai- xò el club blaugrana va descartar Guillermo Ochoa encara que sortia de franc. L’heroi de la revolució mexicana al Brasil no està exactament sense equip, però el descens de l’Ajaccio a la Segona Divisió francesa li va deixar via lliure per canviar d’aires. L’exrepresen­tant Josep Maria Minguella va tenir coneixemen­t d’aquesta situació fa unes setmanes i la va comunicar al Barça, sabent que el club buscava un segon porter per complement­ar la incorporac­ió del jove Ter Stegen. “Ho vaig comunicar a la secretaria tècnica i em van dir que en prenien nota, però que tenien altres opcions”, assenyala Minguella. El Barça en va prendre nota, però no va moure fitxa, en un déjà vu del que va passar fa 18 anys. El 1996, després d’adjudicar-se l’Eurocopa d’Anglaterra amb Alemanya i ser nomenat millor porter de la competició, Andreas Köpke va donar per fet el seu fitxatge pel Barça. Arribava de franc, però el nou entrenador, Bobby Robson, va preferir pagar cinc milions d’euros pel jove Vítor Baía.

 ?? DAVID RAMOS / GETTY IMAGES ?? Bravo, de 31 anys, celebra un dels gols de Xile a Espanya
DAVID RAMOS / GETTY IMAGES Bravo, de 31 anys, celebra un dels gols de Xile a Espanya

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain