La Vanguardia (Català)

Guanya l’esperit ciutadà de la marató de Nova York

- VICENTE GONZÁLEZ Oviedo

El jurat del premi Príncep d’Astúries dels Esports ha decidit guardonar l’esport popular i de participac­ió que suposa la marató de Nova York, “l’esdevenime­nt esportiu més important de l’any”, en la mateixa edició que modifica la data de la seva concessió. Dues seleccions espanyoles, la masculina d’hoquei sobre patins i la femenina de waterpolo, van ser al podi final de l’última votació.

La idea dels integrants del jurat no era exclusivam­ent la de premiar un esport com a tal, sinó d’incloure en el guardó alguns elements complement­aris que li donessin un significat més ampli. Així, a l’hora d’explicar els motius d’aquesta distinció, es va fer al·lusió a l’enorme participac­ió de milers de persones en aquesta cita anual del primer diumenge de novembre i el caràcter saludable de fer exercici i córrer, que és la raó per la qual molts participan­ts s’apunten a la marató. Aquest devia ser el criteri de la persona que va presentar la candidatur­a, el científic Bernardo Hernández, que va ser membre del jurat en Investigac­ió Científica i Tècnica.

És la desena vegada que una persona o institució relacionad­a amb el món de l’atletisme s’alça amb el Príncep d’Astúries dels Esports. El primer any de concessió d’aquest guardó, el 1987, Sebastián Coe va ser-ne el guanyador.

A l’acta del jurat es fa veure com, des de la primera edició, el 1970, amb poc més de 125 corredors, la marató de Nova York va anar adquirint popularita­t i en les últimes edicions a la sortida es van congregar més de 50.000 persones disposades a participar en un exercici de “màxima expressió d’esperit ciutadà”.

 ?? PETER FOLEY / EFE ?? Al pont de Verrazano
PETER FOLEY / EFE Al pont de Verrazano

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain