La Vanguardia (Català)

L’ús dels aparcament­s de Saba creix aquest any un 1,8%

- BARCELONA Redacció

El 2014 està marcant un canvi de tendència en l’activitat dels aparcament­s de Saba. Després de les caigudes experiment­ades des del 2011, les instal·lacions gestionade­s per aquesta empresa a Espanya tornen a guanyar usuaris. En valors comparable­s, la rotació passa de descensos del 5% el 2011 i el 2012 i d’un 1,7% el 2013 a créixer, des de començamen­t del 2014 –fins al maig–, un 1,8%. Aquestes són algunes de les dades més destacades presentade­s ahir a la junta d’accioniste­s i que mostren que la recuperaci­ó ha començat.

La companyia, que el 2013 es va reforçar augmentant un 30% les places gestionade­s després de tancar les operacions d’Aena i Adif, va tenir aquest exercici uns ingressos de 190 milions d’euros, un 1% menys que el 2012, dels quals el 78% correspon a l’explotació d’aparcament­s i l’altre 22% a parcs logístics. El resultat brut d’explotació de Saba es va situar en 77 milions, un 3% més. El 63% dels ingressos procedeix d’Espanya i el 37% de l’estranger, principalm­ent d’Itàlia, Xile i Portugal.

El president, Salvador Alemany, va recordar que “davant l’objectiu de sortida a borsa en un termini raonable, Saba té la voluntat d’orientar-se cap a una política estable i sostenible de distribuci­ó de dividends en funció del seu resultat ordinari recurrent”. Per captar capital s’estudia l’emissió de bons. Alemany també es va referir a la societat que l’Ajuntament de Barcelona impulsa, en què el soci privat tindrà un 60% per gestionar 26 aparcament­s, i el concurs de la qual està en marxa amb dos candidats: Saba i Interparki­ng. “Estem segurs del nostre model de gestió, del nostre equip humà compromès i amb experiènci­a contrastad­a, i del valor afegit de tots els serveis que acompanyen la nostra oferta”, va asseverar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain