La Vanguardia (Català)

Grup Miquel inverteix a l’Hospitalet per créixer a Barcelona

La firma destina 5,2 milions a un segon Gros Mercat al districte econòmic Gran Via

- RAÚL MONTILLA L’Hospitalet de Llobregat

La idea és cobrir la demanda del sector de l’hostaleria de l’Hospitalet de Llobregat, però sobretot, aprofitant l’eix de la Gran Via, arribar fins al centre de Barcelona, sense obviar, ni de bon tros, els establimen­ts que envolten als dos recintes firals i que tenen puntes de feina durant tot l’any i els que compten amb els turistes com a públic assidu.

Amb aquest objectiu el Grup Miquel obre avui un nou Gros Mercat de 3.000 metres quadrats al districte econòmic Gran Via de l’Hospitalet. Ho fa al carrer Montserrat Roig i després d’invertir-hi 5,2 milions d’euros. El nou centre se suma al que hi ha al proper carrer Foc, que es manté i serà renovat. “El nou està orientat a l’hostaleria, mentre que l’anterior se centrarà en el retail. Són dues línies de negoci, diferents i importants”, va explicar ahir el director de Desenvolup­ament de Negoci del grup, Belarmino Doce.

Gros Mercat l’Hospitalet incorpora un aparcament propi i està ubicat a tan sols uns centenars de metres del recinte de la Fira, amb un accés pràcticame­nt directe a la Gran Via. La diferència respecte a altres cen- tres similars és que aquest incorpora una zona de més de 500 metres quadrats de productes frescos.

En total són més de 14,000 articles, tots en format industrial i de gran cosum, entre els quals hi ha al voltant de 1.600 referèncie­s de marques pròpies del grup. El centre, expliquen fonts de l’empresa, també destaca per haver-se construït sota criteris de sostenibil­itat: compta, per exemple, amb un sistema automàtic de regulació d’il·luminació a la sala de vendes i de leds a la zona refri-

L’empresa prosseguei­x la seva expansió a l’engròs per tot Espanya i estudia 22 ubicacions

gerada. Amb el nou establimen­t, la companyia amb seu a Vilamalla (Girona) arriba a la xifra de 24 Gros Mercat tan sols a Catalunya on, en l’actualitat, ja té més del 33% de la quota del mercat, sent la líder del sector cash & carry en la comunitat autònoma. I ara? Segons va explicar Belarmino, el grup està estudiant un total de 22 nous emplaçamen­ts a la resta d’Espanya, al marge d’uns altres cinc centres que obriran abans que acabi l’any. Quatre a les illes Canàries: dos a Tenerife, un a Lanzarote i un altre a Las Palmas, on també incorporar­à una nova plataforma logística. I un cinquè a Tudela. Sense comptar aquests últims, però sumant-hi els centres catalans, Grup Miquel posseeix ja un total de 58 cash & carry sota la marca GMcashGros Mercat.

“Seguim en plena expansió. Respecte a la internacio­nalització, actualment, només l’estem contemplan­t pel que fa al producte, i no, ara per ara, en centres de cap tipus”, va afegir Doce. Amb un 100% de capital nacional, el Grup Miquel és en l’actualitat la primera empresa del sector majorista de distribuci­ó alimentàri­a a Espanya, rondant un volum de negoci de 1.000 milions d’euros, A més compta també amb uns 500 supermerca­ts franquicia­ts sota les ensenyes SUMA i SPAR (197 dels primers i 97 dels segons a Catalunya) i amb una línia de venda al sector de la restauraci­ó, Miquel Food Service.

 ?? JORDI ROVIRALTA ?? Una imatge de l’interior del magatzem
JORDI ROVIRALTA Una imatge de l’interior del magatzem

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain