La Vanguardia (Català)

Un rei per a un temps nou

Felip VI es proclama monarca amb un discurs que fa una crida a “l’exemplarit­at en la vida pública” i al respecte a les llengües i cultures del país

-

El pilar del discurs del nou Rei va ser la promesa d’una institució monàrquica “renovada per a un temps nou”, en la qual l’observació d’una conducta “íntegra, honesta i transparen­t” sigui la màxima inspirador­a, ja que així ho demanen els ciutadans. Felip VI va fer un discurs presidit pel concepte de regeneraci­ó de la vida pública i va tenir una referència a la qüestió catalana de forma indirecta en cridar al diàleg perquè “no es trenquin mai els ponts de l’entesa” just abans de fer una defensa de les diferents llengües i cultures que conviuen a Espanya. El nou Rei va mostrar la seva confiança en la unitat, però va advertir que “unitat no és uniformita­t”. El discurs va contenir un agraïment al rei Joan Carles i una menció emotiva a la reina Sofia. Els diputats i senadors presents al Congrés –els republican­s no van assistir-hi– el van ovacionar durant dos minuts. També Artur Mas i Iñigo Urkullu van aplaudir, encara que de forma testimonia­l.

 ??  ??
 ?? PEDRO MADUEÑO ??
PEDRO MADUEÑO
 ?? DANI DUCH ?? Les Corts ovacionen el Rei durant
dos minuts. El discurs va ser aplaudit
pels diputats i senadors, tret dels republican­s, que no van ser presents
a l’acte.
DANI DUCH Les Corts ovacionen el Rei durant dos minuts. El discurs va ser aplaudit pels diputats i senadors, tret dels republican­s, que no van ser presents a l’acte.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain