La Vanguardia (Català)

Capacitat de lideratge

-

panya, és necessari un diàleg que, avui dia, no s’ha fet a fons.

Un diàleg amb amplitud de mires per trobar un encaix adequat. El Rei pot ser una figura clau per afavorir aquest diàleg imprescind­ible.

Quant a la investigac­ió científica, no hi ha dubte que s’ha de convertir en una prioritat d’Estat. Per a un país que vol ser econòmicam­ent competitiu, la investigac­ió no és un luxe, sinó una necessitat. Sé l’interès del rei Felip VI per la ciència i penso que pot afavorir l’aposta decidida que Espanya necessita fer per la investigac­ió. Els grans líders ho són sovint pels valors que transmeten i pels missatges que defensen, més que per les decisions executives que prenen, com ho demostren els exemples del papa Francesc o de Nelson Mandela. Encara que en una monarquia parlamentà­ria com l’espanyola el rei no té poder executiu, Felip VI té l’oportunita­t d’exercir un lideratge per impulsar la profunda renovació que la societat espanyola necessita.

Espanya és actualment un país desil·lusionat, amb un model polític esgotat, amb amplis sectors socials afectats per un desànim col·lectiu. Un país necessitat de nous líders que transmetin il·lusió. He tingut ocasió d’interactua­r amb Felip, i la seva capacitat i el seu compromís per impulsar una transforma­ció positiva de la societat espanyola són inqüestion­ables.

En el problema de la relació entre Catalunya i Es-

 ?? Josep Baselga ?? Doctor hosp. Memorial Sloan-Kettering
Josep Baselga Doctor hosp. Memorial Sloan-Kettering

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain