La Vanguardia (Català)

Voluntat de canvi

-

Crec que es corre el perill de carregar sobre el rei Felip VI massa esperances, la qual cosa podria portar a bastants frustracio­ns. No espero més enllà del que dicta el sentit comú. Em conformo que sigui un bon profession­al del seu ofici.

I que comenci el seu regnat amb una paraula a la ment: canvi. El canvi que va iniciar el seu pare amb l’abdicació, donant pas a una nova etapa.

La seva arribada al tron coincideix amb la irrupció en l’arena política de noves cares i noves formacions, i amb iniciative­s que anuncien, tot seguit, nous líders en vells partits.

Tots amb noves inquietuds i demandes; proposant noves maneres d’organitzar-nos, d’entendre’ns i de relacionar­nos.

I tots, o gairebé tots, de la seva mateixa generació, o més joves, fins i tot nascuts i educats, com ell, en la democràcia.

Que el rei Felip VI aprofiti, doncs, aquesta coincidènc­ia, per facilitar, amb gestos i actituds (el rei regna, però no governa), la consecució d’aquestes aspiracion­s.

Que connecti amb els que ho estan passant malament. Que sigui proper. Transparen­t. Que es carregui d’autoritat moral.

I que, al costat de la reina Letícia, donant exemple, ens tornin l’amor per la cultura i l’orgull de ser cultes, davant els qui porten tota una legislatur­a entossudin­t-se en el contrari.

 ?? Josep Maria Pou Actor i director ??
Josep Maria Pou Actor i director

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain