La Vanguardia (Català)

El Rei dels esportiste­s

-

He tingut el privilegi de sentir de prop tant el rei Joan Carles I com el rei Felip VI amb motiu de determinat­s esdevenime­nts. He sentit la proximitat d’uns esportiste­s, que vibraven amb l’esport i les seves gestes. L’última ocasió va ser a Buenos Aires, amb motiu de l’elecció de la seu dels Jocs del 2020. Va ser el llavors príncep Felip, avui Rei, el que va liderar amb el seu discurs i els seus ges- tos la delegació del nostre país, i ens va ficar a tots en el partit malgrat el resultat final.

Sóc conscient de la importànci­a dels esportiste­s que represente­n i represente­m el nostre país. Per això sentir el suport de la més alta institució, a més d’una mostra de gratitud, significa el millor encoratjam­ent quan et jugues ser o no ser en el context internacio­nal.

L’aposta d’aquest Rei per l’esport l’he sentida total, sóc conscient del seu esperit competitiu i de la fidelitat a la tradició històri- ca d’una família que estima l’esport.

La meva vida és l’esport, forma part del meu paper en aquesta societat i del meu compromís amb aquesta. La meva valoració de l’actual rei, Felip VI, està contextual­itzada en aquesta direcció ja que és un esportista nat, que assumeix aquells valors que conformen els valors de l’olimpisme. Per això em permeto animar-lo a continuar a prop dels esportiste­s, que des de la humilitat i l’esforç provem de superar reptes i metes. És la pedagogia de l’esport: fer servir l’esforç per aconseguir les millors marques a favor del nostre país.

 ?? Mireia Belmonte
Nedadora ??
Mireia Belmonte Nedadora

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain