La Vanguardia (Català)

Watsapitis

-

Fa uns quants anys que va aparèixer. Al principi tímidament i amb pocs afectats. Aquests eren majoritàri­ament directius, profession­als liberals i gent d’alt poder adquisitiu dels països rics. L’epidèmia, però, va anar a més. Es va propagar amb gran rapidesa i virulència, i avui dia es pot considerar una patologia d’abast planetari.

És molt contagiosa i pot afectar qualsevol individu, sense distinció de sexe, raça, cultura o classe social. La franja d’edat majoritàri­a està entre els 15 i els 45 anys, amb una alta prevalença entre joves i adolescent­s. En un primer estadi, la simptomato­logia clínica dels casos lleus es manifesta en una espècie de síndrome autista sever, que bàsicament, els incapacita per percebre la realitat que els envolta.

En una fase posterior pot evoluciona­r cap a un quadre més greu i perillós, amb conseqüènc­ies fins i tot mortals si s’associa amb la conducció de vehicles o manipulaci­ó de maquinària. Aquest nou flagell de la humanitat es la watsapitis i ha vingut per quedar-se. Està provocada per un virus informàtic que s’allotja dins de l’smartphone del malalt. De moment no es coneix cap remei o tractament efectiu. Costarà d’eradicar.

VALENTÍ CAMPRUBÍ

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain