La Vanguardia (Català)

Sant Gervasi estrena la biblioteca Joan Maragall

L’equipament, un edifici singular, queda integrat amb una coberta verda als jardins de Vil·la Florida

- BARCELONA Redacció

Sant Gervasi té una biblioteca nova situada dins dels jardins de Vil·la Florida. Un singular edifici que incorpora el primer servei de retorn de documents amb classifica­ció automatitz­ada de Catalunya. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ahir va inaugurar el nou equipament, que porta el nom de Joan Maragall i té un total de 2.396 metres quadrats.

La biblioteca acull la donació de la biblioteca particular d’Isabel Núñez (1957-2012), escriptora i traductora, a més de col·laboradora de La Vanguar

dia. Núñez va ser la impulsora de la campanya veïnal que va salvar el ginjoler que s’alça avui a la petita plaça que dóna a la part del darrere de l’equipament.

La nova instal·lació cultural està semisoterr­ada en els jardins i la seva estructura és conseqüènc­ia, en part, del respecte a l’arbratge original que ja hi havia. De fet, la coberta enjar- dinada queda al mateix nivell que l’antiga zona verda de Vil·la Florida. La façana de vidre il·lumina l’interior i deixa entreveure l’activitat que s’hi du a terme. A més, l’equip de Baena Casamor Arquitecte­s –autors del projecte– ha dissenyat estances plenes de llibres que s’han batejat com a “patis de coneixemen­t” i formen part de l’estructura que suporta l’edifici. Algunes de les parets interiors de la biblioteca estan recobertes de bloc ceràmic lleuger.

A l’acte d’inauguraci­ó hi va assistir Pere Maragall, president de l’arxiu Maragall, representa­nt la família i que va llegir el poema Després de la tempestat.

 ?? MARC ARIAS ?? La nova biblioteca de Sant Gervasi està integrada als jardins públics de Vil·la Florida
MARC ARIAS La nova biblioteca de Sant Gervasi està integrada als jardins públics de Vil·la Florida

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain