La Vanguardia (Català)

El festival de música antiga arriba a 22 pobles del Pirineu

- PAU ECHAUZ La Seu d’Urgell

Acabada d’arribar del seu concert a Nova York, l’Escolania de Montserrat va ser l’encarregad­a de la gala inaugural del Festival de Música Antiga del Pirineu (Femap), celebrada ahir a la nit a la catedral romànica de la Seu d’Urgell. El cor va interpreta­r un concert per a l’ocasió en el qual va recórrer deu segles de música, des del gregorià i els cants del Lli

bre Vermell medievals, fins a obres de Bernat Vivancos, antic escolà, actual director de la formació, passant pels grans mestres de la música barroca.

Aquesta edició arribarà a 22 localitats del Pirineu català i d’Andorra. La programaci­ó es divideix en cinc seccions: Femap Concerts; Femap Família; Femap Local, una secció oberta als ensembles amateurs del Pirineu; Femap Càtedra, trobades informals amb els intèrprets, i Femap Cine, cinema a l’aire lliure amb degustacio­ns de vins i formatges del territori.

De la programaci­ó del 2014 es pot destacar també els concerts de formacions de prestigi com els Solistes del Latvian Radio Choir, considerat un dels millors cors del món, la Real Cámara que actuarà al costat de Raquel Andueza, o els ensembles Magister Petrus o Fortuna d’un gran tempo que oferiran repertoris dedicats a la música medieval i les cançons amoroses del segle XVI, respectiva­ment. Finalment, es pot destacar la Misa Scala Aretina, de Francesc Valls, una producció pròpia del Femap 2013 que

Jordi Savall i el seu concert ‘La viola cèltica’ tancarà el festival el dia 20 d’agost a Sort

aquest any es podrà sentir a la Catedral de Barcelona, Avià i Lleida, dins dels actes del tricentena­ri.

La clausura anirà a càrrec de Jordi Savall amb el seu concert La viola cèltica el 20 d’agost a Sort.

La quarta edició del Femap tindrà obres d’un total de 61 compositor­s i posarà a la venda 6.500 entrades per als diferents concerts que s’organitzar­an en els municipis de Bossòst, Alt Àneu, Espot, Esterri d’Àneu, la Torre de Capdella, Sort, el Pont de Suert, la Pobla de Segur, Tremp, la Seu, Ordino, Andorra la Vella, Puigcerdà, Estamariu, Alp, Bagà, Guardiola de Berguedà, Avià, Berga, Belida i Besalú.

 ?? FEMAP ?? Raquel Andueza actuarà amb la Real Cámara
FEMAP Raquel Andueza actuarà amb la Real Cámara

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain