La Vanguardia (Català)

Itàlia recupera Buffon i torna a creure en el futbol que fa

Prandelli tem la motivació de Costa Rica i farà tres canvis

- EUSEBIO VAL Roma. Correspons­al

Itàlia va viatjar al Brasil amb molta humilitat i força escepticis­me, sabedora que el calcio no passa el millor moment i escarmenta­da per l’enorme decepció soferta a Sud-àfrica el 2010. Però els azzur

ri, que han guanyat quatre vega- des el títol, activen amb facilitat els ressorts de l’orgull patri. N’hi va haver prou amb la victòria i el bon joc davant Anglaterra, diumenge passat, perquè l’esperança es consolidés, perquè els italians experiment­essin una pujada d’autoestima i tornessin a creure en si mateixos. Ha contribuït també a la renascuda esperança el fet que el Brasil no sembli tan ferotge com el pintaven i que Espanya, que encara veien a priori com una de les favorites, hagi desaparegu­t d’escena.

Cesare Prandelli, tot i això, no se’n fia. Màxima concentrac­ió davant el partit d’avui contra Costa Rica, a Recife, i un altíssim respecte pels ticos, sobretot després de l’extraordin­ària victòria contra l’Uruguai.

L’entrenador italià està disposat a recuperar a la porteria el veterà Gigi Buffon, que donarà serenitat a un partit decisiu per continuar endavant. Hi haurà probableme­nt uns altres dos canvis significat­ius respecte al partit contra els anglesos: Chiellini reprendrà el lloc de defensa central, en lloc de Palletta, i Thiago Motta –nascut al Brasil– rellevarà l’exhaust Verratti. L’entrenamen­t es va efectuar ahir a les 13 hores locals per aclimatar-se a les condicions de calor que afrontaran avui.

Durant la roda de premsa a Recife, el selecciona­dor azzurro, sempre correcte i cautelós, va realitzar un gran elogi del conjunt costa-riqueny. Va dir que “combinen la disciplina europea amb la fantasia i el dinamisme sud-americà”. “És un partit molt temut”, va emfatitzar Prandelli.

El davanter del Milan Mario Balotelli, sempre polèmic, no va tenir cap problema per afirmar que les competicio­ns amb la selecció són més rellevants que les jugades amb els clubs.

La premsa italiana recordava la gran motivació de l’equip centreamer­icà, inclòs el fet que els hagin fet veure un vídeo amb declaracio­ns d’ànim dels familiars. També constaten que el tècnic, el colombià Luis Pinto, és un gran admirador, des de sempre, del futbol italià i, per preparar el Mundial, ha vist diverses vegades tots els partits dels azzurri.

 ?? CHEMA MOYA / EFE ?? Els jugadors de
l’azzurra es van entrenar ahir a l’estadi que acollirà el duel davant Costa Rica
CHEMA MOYA / EFE Els jugadors de l’azzurra es van entrenar ahir a l’estadi que acollirà el duel davant Costa Rica
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain