La Vanguardia (Català)

Celebració violenta i possible sanció per a Xile

- PABLO ZABALLA Barcelona

Maracanã i Santiago van viure l’altra cara del triomf. La de la violència gratuïta, que va sacsejar el mític estadi en els instants previs a l’Espanya-Xile i va enterbolir la festa posterior a la capital del país sud-americà. Un centenar d’aficionats de la (una altra) roja es van colar sense entrada al temple de la pilota i uns 500 autobusos van ser atacats a la megalòpoli xilena.

Les imatges dels aficionats assaltant Maracanã han recorregut el planeta futbol i han posat en evidència les mesures de seguretat al Brasil. Més problemes per a la FIFA, qüestionad­a en els últims temps per l’organitzac­ió del Mundial i l’escàndol de Qatar. L’enuig dels alts caps és monumental i el comitè disciplina­ri ha advertit d’una possible sanció per a l’Associació de Futbol de Xile.

La policia brasilera ja ha dictaminat el seu càstig per als 87 fanàtics detinguts per la invasió de Maracanã: hauran d’abandonar el Brasil en menys de 48 hores. A Xile, les autoritats treballen per perseguir els causants dels violents aldarulls. Uns 40 funcionari­s de transport van patir lesions i fins i tot un ciutadà va resultar ferit de bala. Una celebració passada de rosca.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain